Rise of Incarnates

Jorwol

Vechtspellen zijn verschrikkelijk populair in Japan. Games zoals Tekken, Soulcalibur en Gundam Extreme VS zijn niet aan te slepen in Azië, maar ook in het westen zijn de games een aardig succes. Een subgenre wat in het westen nog niet echt aan heeft geslagen is de 2vs2 variant op de knokspellen. Bandai Namco brengt daarom een free-to-play variant uit om Europa en de Verenigde Staten kennis te laten maken met deze spellen: Rise of Incarnates.

Rise of Incarnates is een thirdperson hybride fighter/shooter dat dus draait om gevechten van twee tegen twee spelers. Het verhaal achter het spel is de plotselinge ‘opkomst’ van de Incarnates, dit zijn gewone mensen die opeens bovennatuurlijke krachten blijken te hebben. Sommige personages kunnen transformeren in een sterk beest, een ander kan zombies summonen en weer een ander heeft een soort megatank.

Zoals eerder genoemd is de game een tussenvorm tussen een shooter en een fighter, dit ligt vooral aan het personage dat je kiest. De één heeft een soort kanon en is dus een stuk sterker op lange afstand, terwijl bijvoorbeeld Mireia erg sterk is van dichtbij. De ontwikkelaars lieten nog weten dat Mireia een van de populairste characters was tijdens de bèta die onlangs te spelen was. Dat was ongetwijfeld vanwege haar, uhhh, indrukwekkende skillset.

Rise of Incarnates

Zoals met elke free-to-play titel is de angst altijd aanwezig dat de balans in het spel verstoord wordt door ingame aankopen. Executive producers Michael Murray en Ryuichiro Baba vertellen dat dit zeker niet het geval is in Rise of Incarnates. Alle characters zijn in principe gratis te spelen, maar als je een speciale skin voor je wapen of een uniek outfit wil, dan zul je geld moeten neerleggen. De grote namen uit de fightingscene noemen dit ook wel “pay to fancy”. Ook zullen er geen cooldowns of andere gameplay verstorende dingen aanwezig zijn.

Iedereen die wel eens een vechtspel gedaan heeft weet dat de meeste games uit dit genre erg lastige skillsets hebben. Rise of Incarnates moet gemakkelijk op te pakken zijn, maar het wordt wel vrij lastig om echt heel goed te zijn. Gelukkig staat er ook een oefenmodus op de planning, waar je tegen computergestuurde tegenstanders kan knokken. Toch zal het echte werk online gebeuren, waar het tot intense twee-tegen-twee gevechten moet komen.

Voorlopig komt het spel alleen uit op Steam, waar het gratis te downloaden is, om zo een groot publiek aan te kunnen spreken, maar consoleversies worden zeker niet uitgesloten. Later dit jaar moet het spel gratis te downloaden zijn. Qua besturing worden controllers, arcade sticks en keyboard/muis ondersteund.