Dungeon of the Endless

Stefan Walthie (StefanW)

Ongeveer tegelijk met de 4X-game Endless Legend komt ontwikkelaar Amplitude met een verwante game: Dungeon of the Endless. Een game die zich ook afspeelt in het universum van Endless Space, maar een compleet andere gameplay kent. Op Gamescom mocht ik er een kleine blik op werpen.

Dungeon of the Endless is een combinatie van een exploration- en een tower defense-spel. Je begint altijd met het feit dat je ruimteschip is neergestort op een planeet. Het doel is om de uitgang te vinden op de twaalfde verdieping van het schip en hier vervolgens jouw krachtbron naar toe te brengen. Onderweg begeef je je van kamer naar kamer, waarbij je geen idee hebt wat je te wachten staat.

De kamers die je inloopt kun je voorzien van defensieve middelen zoals laserkanonnen. In sommige kamers lopen namelijk monsters rond die het voorzien hebben op jou en je krachtbron, en door ze terug te lokken naar de kamers waar je defensie hebt neergezet kun je ze vervolgens verslaan.

 

Onderweg vind je items waarmee je nieuwe technologieën kunt ontwikkelen. Ook vind je andere overlevenden die je, na ze te hebben gered, weer kunt gebruiken in de rest van de levels.

Waar Endless Space en Endless Legend gigantisch uitgebreide spellen zijn, is Dungeon of the Endledss veel simpeler - zowel qua opzet als graphics. Het is dan ook veel meer gericht op de casual gamer; een klein en simpel spel waar je jezelf waarschijnlijk geen maanden mee zoet houdt. De prijs zal dan ook bepalend zijn voor het succes van de game.

Dungeon of the Endless is in de herfst van dit jaar beschikbaar voor Windows, Mac, Linux en Xbox One.