Peggle 2

Wout (WoutD)

Rechts in het midden van het speelveld bevindt zich een paarse bol. Links onderaan in de hoek de laatste oranje. Er rest ons slechts één kogel. We wagen het erop. De kogel schiet eerst recht op zijn paarse doel af en maakt vervolgens een gracieuze sprong naar de oranje bol. Ode to Joy springt onmiddellijk in. Wij zijn tevreden. Peggle beschikt nog steeds over die typische aantrekkingskracht.

Peggle 2

Het doel van Peggle is onveranderd gebleven. Met je tien beschikbare kogels moet je alle oranje bollen op het speelveld raken. De blauwe bollen dienen als obstakels, de paarse geven je score een flinke boost en de groene geven je peggle master drie beurten lang zijn unieke kracht .

Peggle 2-1

Het doel mag dan wel nog steeds hetzelfde zijn, de art style heeft duidelijk een make-over gekregen. De graphics zijn speelser en lijken uit een cartoon te zijn weggelopen. In de eerste telg konden we ook zeker niet klagen over de graphics, en daarom is het meer een kwestie van smaak. Houd je meer van beter afgelijnde en strakkere beelden, dan vind je de originele Peggle waarschijnlijk mooier. De nieuwe graphics konden ons in ieder geval wel bekoren.

Peggle 2-2

In de demo krijgen we de keuze tussen twee moeilijkheidsgraden: easy en not so easy. Nadat we besloten hebben om te beginnen bij het begin, komen we een oude bekende tegen: Bjorn, onze favoriete eenhoorn en tevens de mascotte van de eerste Peggle. De superkracht van Bjorn is vrij eenvoudig: richt je je kogel op een bol, dan toont een stippellijn aan waar je kogels vervolgens heen zal stuiteren. Spijtig genoeg voelen deze drie eerste levels net zo aan als Peggle 1. Alleen de graphics lijken anders te zijn. Dan maar de niet zo gemakkelijke levels uitproberen.

Peggle 2-3

De volgende set levels wordt vertegenwoordigd door Luna. Dit kleine, vrouwelijke skelet heeft een zeer handige superkracht. Alle blauwe bollen die op het speelveld aanwezig zijn, worden bijna onzichtbaar en hierdoor is je kogel in staat door deze obstakels heen te schieten. Moeilijk te bereiken oranje bollen raak je op deze manier stukken gemakkelijker. Voor de rest voelen deze levels weer net hetzelfde aan als vroeger.

Peggle 2-5

Hoewel we bijna geen enkele vernieuwing aantroffen in de demo op gamescom, zijn we toch nog steeds enthousiast over de nieuwe Peggle. PopCap Games vindt duidelijk het spelconcept niet opnieuw uit, maar Peggle was zo'n fantastische game dat dit ook niet nodig is. Veel zal afhangen van de resterende peggle masters, maar PopCap kennende maken ze er nog iets moois van.