Diggs Nightcrawler

Pheno

Het Wonderbook is al een tijdje uit, maar naast de magische wereld van J.K. Rowling gebeurt er nog niet veel met het boek. Maar er komt een tweede titel aan van Moonbot Studio’s, bekend van het met een Oscar bekroonde The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore.

Header

Diggs Nightcrawler is een boekenworm. Letterlijk. Hij is een privédetective en krijgt te horen dat zijn vriend Humpty Dumpty in gevaar is. Niet veel later wordt er aangebeld en krijgt hij een eierbom die meteen afgaat waardoor hij onder het eigeel zit. Aangekomen op de plek waar Humpty voor het laatst gezien is, blijkt dat deze is vermoord en door het eigeel verdenkt de politie hem van de moord. Tijd om te vluchten dus en achter de waarheid te komen: door wie, wanneer en met welke kandelaar is Humpty vermoord?

Diggs Nightcrawler heeft het Wonderbook en dus een PlayStation Move met PlayStation Eye nodig. Deze is dus nodig om de camera op het boek en jezelf te richten en het spel veel interactiever te maken. Het kalibreren is eenvoudig en snel, zodat je binnen tien seconden je al in het verhaal kunt storten. Voor kinderen is het spel prima te spelen, alles wordt duidelijk uitgelegd en nergens ga je dood, het blijft een puzzelspel. Voor oudere gamers zijn de verwijzingen en humor weer leuk, zoals de beroemde drie aapjes die je ergens de weg belemmeren.

Diggs Nightcrawler

De demo laat vooral de mogelijkheden van het boek zien tijdens het verhaal. Een pagina omdraaien is niet zo wereldschokkend, alhoewel het er erg tof uitziet hoe de wereld verandert in het boek. Maar er zijn meer dingen mogelijk met het boek zoals het draaien tijdens een achtervolging of het heen en weer kantelen terwijl Diggs rent, uh glibbert, om objecten te pakken of juist te vermijden. De sfeer en humor maken het een spel voor jong en oud, al zullen de ouderen er weinig uitdaging in vinden, maar vooral het verhaal van Moonbot Studios willen volgen. 

Het is een van de weinige keren dat ik me niet stoor aan het feit dat de stemmen Nederlands ingesproken zijn. Bij de meeste PlayStation-titels, die kijken naar je systeeminstellingen en de ingestelde taal pakken, zorgen ze ervoor dat ik meteen naar mijn systeeminstellingen ga om het aan te passen naar het Engelstalig. Dat had ik niet bij Diggs, maar als je dat zou willen is de taal in te stellen in de game zelf. Sony leert het nog eens. 

DIGGS NIGHTCRAWLER

Helaas duurt de demo maar een kwartiertje en natuurlijk net wanneer het onderzoek pas echt begint stopt het, maar de korte speeltijd die er is, laat wel zien dat Moonbot Studios wederom een verhaal voor jong en oud kan maken. Vanaf 29 mei kunnen we het Wonderbook weer openklappen om de rest van het verhaal van Diggs Nightcrawler te lezen, te zien en te doen.