Just Dance 4

koei

"Alweer een nieuwe Just Dance? Dat is toch weer precies hetzelfde als alle vorige delen?" Ja, de basis is hetzelfde, maar de Wii U biedt wat nieuwe mogelijkheden voor de dansgame wat Just Dance 4 toch net weer anders maakt dan zijn voorgangers, vooral door meer interactie.

header

Just Dance is een dansspel waarin je met maximaal vier dansers tegelijkertijd de bewegingen die op het scherm gedaan worden na moet doen. Hoe beter je deze bewegingen nadoet, des te meer sterren je verdient. Waar Just Dance vooral bekend staat om zijn toegankelijke gameplay, hebben ze bij Ubisoft geprobeerd om Just Dance 4 ook interessant te houden voor de gevorderde spelers door wat meer uitdaging te bieden. Er zullen meer challenges in de game zitten en een aantal liedjes zullen naast gewoon ook op extreme te spelen zijn, voor wat meer uitdaging. Daarnaast heeft het spel wat nieuwe achtergronden gekregen en hebben echte designers gewerkt aan de hippe kledingontwerpen die de personages aan hebben.

just dance 4

De belangrijkste vernieuwing van de Wii U is natuurlijk het gamepad. Er werd eerder gesproken over vier dansers die tegelijkertijd kunnen dansen, maar er kan nog een vijfde persoon deelnemen aan het spel via de gamepad. Deze speler wordt een soort regisseur van het spel. Hij kan bijvoorbeeld steeds kiezen welke beweging de dansers moeten gaan maken en bij strike a pose hoe de dansers moeten staan en wie er het beste is. Daarnaast is deze speler ook de DJ. Hij kan de liedjes die gespeeld worden klaarzetten, waardoor het spel door de dansers niet onderbroken hoeft te worden en hij kan iedereen opjutten door berichten toe te voegen die vervolgens op de tv verschijnen. Je kan prima zonder iemand die de gamepad bedient, maar als je met een groep bent dan voegt het zeker wat toe.

Naast het gewone dansen voor de lol is er ook nog de Just Sweat-modus. Deze bestaat uit vijf programma's die bedoeld zijn als work-out. Kies hoelang je wilt spelen en hoeveel caloriën je daarbij kwijt raakt en blijf dansen tot je je doel bereikt. Met een tracklist waarop je liedjes van bijvoorbeeld Rihanna, One Direction en Barry White kunt vinden moet dat wel goed gaan komen. Dit liedje vind je overigens ook terug op de tracklist.

just dance 4

Just Dance 4 is een vervolg zoals je dat verwacht. Een nieuwe tracklist en wat nieuwe mogelijkheden, maar de basis blijft zoals het bij de eerste Just Dance-game al was: dansen, dansen, dansen!