Deadpool

Pheno

Deadpool is een lastige held. Ten eerste is hij een huurling. Al zijn principes, als hij die al heeft, gooit hij overboord als het om geld gaat. Betaalt een slechterik hem om dingen te doen: hij doet het. Moet hij daarvoor de X-Men even tegenwerken: shit happens. Ten tweede is hij lastig omdat ik niet kan kiezen: Deadpool of Wolverine, wie is de tofste held van Marvel?

Header

Voor mensen die Deadpool niet kennen: hij is een experiment die zich vrijwillig heeft aangemeld omdat hij terminale kanker had. Niets meer te verliezen dus en hij krijgt het DNA van Wolverine, een mutant met genezende eigenschappen, ingebracht. De mix van kankercellen en het DNA gaat niet helemaal goed en hij draait door. Op het moment dat hij doodgeschoten gaat worden als mislukt experiment wordt het DNA van Wolverine alsnog actief in zijn lichaam en ontsnapt hij. Deadpool geneest vanzelf, is een uitstekende schutter en zwaardvechter en is snel, lenig en sterk. En wat hem zo bijzonder en vooral leuk maakt: hij heeft een enorm grote mond waar heel veel zwartgallige humor uitkomt.

Deadpool

Als het om videogames gaat denk ik dat ik al een keuze kan maken. De meest recente game met Wolverine in de hoofdrol was niet echt heel erg goed. Ik heb al meer gelachen bij de presentatie van Deadpool, waarin we een missie doorlopen met de 'Merc with a Mouth'. Zijn gespleten persoonlijkheid komt prima over in deze game: gesprekken met zijn alter ego's en natuurlijk zijn altijd aanwezige zwarte humor maken het humoristisch, net zoals de comics. De makers wilden dit ook, dus verwacht heel veel onderbroekenlol.

Een ander punt waar de comic-held bekend om staat is het doorbreken van de vierde muur. Nee, het is geen bouwsim, dit wil zeggen dat in de comic Deadpool zich naar jou, de lezer, wendt. In de game doet hij dit ook. Hij praat tegen je, hij vraagt zich af waarom je zo belachelijk slecht mikt en meer van dat soort grappen en grollen. Ik heb zelden zo gelachen tijdens een presentatie, al waren er ook mensen aanwezig die er niets van snapten. Mensen die niet van melige zwarte humor houden bestaan ook.

Deadpool

Deadpool gaat in de getoonde missie op zoek naar een miljonair die hoog in zijn penthouse veilig denkt te zijn. In het begin krijg je een wtf-moment als hij een luchtkasteel opblaast in een riool. Daarna gaat hij het gebouw in om zijn doelwit te grijpen. Na de vrij standaard gevechten met guns, zwaarden en wat tussenbaasjes komt hij op het dak en kaap je op geheel Deadpoolse wijze een helikopter met gatling gun om de vijanden in een flatgebouw neer te maaien. Dat de vele vijanden veel kogels en zwarte humor naar hun hoofd geslingerd krijgen hoort bij deze held. Met de heleikopter meldt hij zich bij de baas en even later springt hij met hem door het raam. "You're crazy!", schreeuwt de miljonair nog, voordat hij met Deadpool in het opgeblazen luchtkasteel belandt. Helemaal gek is Deadpool dus niet en over de preview die we te zien kregen is hetzelfde te zeggen.

Deadpool

High Moon Studios heeft al de goede Transformer-games op hun naam staan, dus ik vertrouw ze als ze zeggen dat ze er geen slappe gameplay op na gaan houden. Het is niet alleen humor dat het spel draaiende houdt, Deadpool houdt ook van actie. Guns, zwaarden en acrobatische toeren zorgen ervoor dat hij allerlei combo's kan maken. Toegegeven, in de demo ziet het er allemaal nog niet heel uitzonderlijk nieuw en origineel uit, maar het is wel doeltreffend.

Wil je anders spelen, dan zijn er allerlei upgrades, wapens en combo's te koop. Hoe je deze precies gaat verdienen werd niet bekendgemaakt, maar als ze combo's zo hoog in het vaandel hebben staan, hoop ik dat uitgekooktere speelstijlen meer nut hebben dan het buttonmashen dat bij veel actiespellen al genoeg is. Andere wapens betekenen weer andere bewegingen die alleen met die wapens te maken zijn, dus hopelijk kunnen de makers genoeg variëren in de gameplay.

Deadpool

Deadpool heeft me aangenaam verrast. Met een topstudio als High Moon achter de titel hoop ik dat ze hun sterke portfolio uitbreiden met opnieuw een topper. Ze hebben mijn favoriete tekenfilmserie al prima behandeld, als ze dat met mijn favoriete comic-huurling herhalen ben ik een tevreden gamer. De makers beloven dat hij niet de enige superheld zal zijn in de game. Psylocke was kort te zien terwijl hij staart naar haar 'bouncies'. Ik geloof niet dat ze wilde daten. Deadpool komt ergens in 2013 uit op PlayStation 3 en Xbox 360.