The Black Eyed Peas Experience

koei

BEP

De bekendste en volgens velen ook beste danser allertijden was Michael Jackson. Nadat hij vorig jaar al zijn eigen game had gekregen, is gekeken naar groepen die momenteel ook nog de hitlijsten bestormen met zang en dans. Deze keer kun je ervaren hoe het voelt om lid van de Black Eyed Peas te zijn.

Waar de makers bij Michael Jackson nog de pech, of misschien juist het geluk, hadden dat de beste man net was overleden, zijn de Black Eyed Peas nog in de bloei van hun leven. De groep kon dus hun volledige medewerking geven aan de game en behalve dat zij een vinger in de pap gehouden hebben, hebben ook de kostuumdesigner en de choreograaf van de groep meegeholpen met de game.

black eyed peas

Peas of cake?
Je speelt het spel niet als één van de Black Eyed Peas, maar als een onbekend personage dat je zelf kunt maken. Naarmate je verder komt in de ‘Deluxe Experience', oftewel story mode, krijg je ook steeds meer mogelijkheden om je personage aan te kleden met outfits die je vrijspeelt. In de ‘Deluxe Experience' moet je fans verzamelen. Afhankelijk van hoe goed je danst krijg je steeds meer fans die om je heen gaan staan en heb je een bepaald aantal fans verzameld dan kun je nieuwe locaties vrij spelen waar je jouw kunsten kunt vertonen. Gewoon vrij spelen is echter ook mogelijk, daarvoor is de ‘Dance Party Experience' in het leven geroepen, waarbij alle liedjes direct beschikbaar zijn, gerangschikt naar moeilijkheidsgraad.

De dansroutines in de liedjes zijn opgesplitst in losse bewegingen die achter elkaar geplakt de dans vormen. Je ziet jezelf op het scherm, dus ook wat je fout doet kun je direct zien. Heb je problemen met bepaalde bewegingen dan kun je de hulp inroepen van de danscoach door je hand omhoog te steken. De bewegingen worden dan vertraagd en met uitleg en voice-over afgespeeld, zodat je rustig alles onder de knie kunt krijgen.

black eyed peas

Er kunnen vier spelers tegelijkertijd dansen en de ontwikkelaars zijn daar net zo trots op als de ontwikkelaars van Just Dance 3 op hun vierspelermodus, maar hoewel Ubisoft verantwoordelijk is voor beide games is er niet samengewerkt. Wat The Black Eyed Peas Experience echter nog extra heeft is de mogelijkheid om mee te zingen. Er kunnen twee mensen de liedjes meezingen, in een stijl zoals ook in bijvoorbeeld Rock Band-games. Deze modus is niet getoond in de demonstratie. In totaal zijn er dertig liedjes beschikbaar voor de Xbox 360-versie. De Wii-versie moet het vanwege disc size doen met vijf liedjes minder. Vanaf dag 1 zal er echter ook DLC beschikbaar zijn voor mensen die meer willen.

Conclusie
Als echte Black Eyed Peas-fan kun je eigenlijk niet om deze game heen. Voor de niet-fans is het echter de vraag in hoeverre ze de liedjes van de Black Eyed Peas leuk vinden. Ja, het spel heeft extra zangmogelijkheden, maar omdat het maar één groep is, is de afwisseling ook ver te zoeken. Afwisseling die bijvoorbeeld Just Dance 3 wel heeft, met daarbij ook nog eens een uitgebreidere tracklist. Kwalitatief lijkt er op het eerste gezicht geen groot verschil tussen beide games te zijn, dus dat zou geen invloed hoeven hebben op de beslissing welke dansgame het dit seizoen gaat worden.

The Black Eyed Peas Experience verschijnt op 10 november 2011 voor Wii en Xbox 360 met Kinect.