Raving Rabbids: Alive & Kicking

koei

Hoewel de Raving Rabbids begonnen als personages naast platformheld Rayman, zijn de knotsgekke konijnen tegenwoordig bijna net zo bekend, of misschien zelfs al bekender dan hij is. De Rabbids willen echter meer. Ze willen niet alleen bekend zijn, nee ze willen ook alle huiskamers veroveren, te beginnen met die van jou!

In de intro van Raving Rabbids: Alive & Kicking zie je de Rabbids al letterlijk je woonkamer inkomen. Het spel maakt gebruik van augmented reality. Je huiskamer wordt door de Kinect-camera op de tv geprojecteerd, zijnde de huiskamer die is ingenomen door de Rabbids. Wat volgt is een mini-game festijn bekend uit de eerdere Raving Rabbids-games, maar nu in je eigen woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan het welbekende whack-a-mole maar nu omgedoopt naar ‘Rabbid in the Hole', waarbij de Rabbids uit je vloer kruipen en jij ze er letterlijk weer in moet stampen door op de juiste plek te gaan stampen. In een andere game houden de Rabbids je woonkamer in de gaten met een grote lamp die door je woonkamer gaat, en moet je proberen om in het donker te blijven. Dit is één van de spellen die je ook met vier spelers tegelijk kunt spelen, en waarbij je daadwerkelijk op elkaar of over elkaar moet klimmen om maar niet gespot te worden.

Rabbids

Stemherkenning
Naast het gebruik van de Kinect-camera wordt ook gebruik gemaakt van stemherkenning. In een ander spelletje heb je bijvoorbeeld last van een enorme snotneus en hangt er een klodder snot uit je neus. Aan het uiteinde van die klodder zit een Rabbid en je moet vervolgens eerst je hoofd ronddraaien om de Rabbid in het rond te zwiepen, en als je hard genoeg gaat dan moet je hard een niesgeluid maken om de lading snot en de Rabbid weg te schieten. Kortom, mini-games zoals we van de Raving Rabbids-serie gewend zijn.

Tijdens de mini-games worden er foto's gemaakt die je, via bijvoorbeeld Facebook, met anderen kunt delen. Daarnaast kun je toiletpapier winnen. Met dit toiletpapier kun je speciale dingen kopen, zoals bijvoorbeeld een foto van jezelf met een Rabbid. Je hebt ook de beschikking over een eigen huis-Rabbid. Met deze Rabbid kun je wat rondstoeien binnenshuis en ook hem schoppen en slaan kan gewoon. Doe je dat echter teveel dan wordt hij bang van je en moet je iets meer moeite doen om hem weer het tv-scherm in te lokken. Heb je een wat vriendelijkere aard dan kun je allerlei voorwerpen gebruiken om met je Rabbid te spelen, zoals een wortel, brandblusser, koe of bom.

rabbids

In totaal bevat Raving Rabbids: Alive & Kicking ruim veertig mini-games en het spel ondersteunt maximaal vier spelers tegelijk en zestien spelers in partymode. Als je partymode speelt kun je ook een straf instellen voor de verliezers, maar voor een goede naleving hiervan ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk.

Conclusie
Raving Rabbids: Alive & Kicking lijkt hetzelfde soort vermaak te bieden als de eerdere games met de knotsgekke konijnen. Het is erg tof gedaan dat je daadwerkelijk de konijnen in je woonkamer ziet en Kinect biedt weer eens wat andere mogelijkheden voor mini-games dan de Wii-controller. Heb je humor, gezellige vrienden, een ruime woonkamer en een Xbox 360 met Kinect, dan lijkt dit een prima game te gaan worden voor je!

Raving Rabbids: Alive & Kicking verschijnt op 3 november exclusief voor Xbox 360 en is enkel speelbaar met Kinect.