Creatures 4

Kevin (KoosyNL)

Creatures 4 zal verschijnen voor Windows, Mac en iOS

Jaren geleden werden kinderen helemaal gek bij het zien van Tamagotchi's en Furby's. Toen deze hypes eenmaal over waren sprong Nintendo in dit gat met Nintendogs. Al deze producten waren zeer populair. Toch was er gedurende deze hypes een andere game waarbij je wezentjes moest opvoeden genaamd Creatures die voor het grote publiek wat onder de radar is gebleven. In 2012 verschijnt Creatures 4 en op de gamescom 2011 hebben de makers laten zien wat de game allemaal inhoudt.

In Creatures 4 is het de bedoeling dat je wezentjes, genaamd Norns, grootbrengt en deze fokt om zo meer en verschillende Norns te krijgen. Je kunt deze wezentjes niet direct besturen. Ze hebben allemaal hun eigen wil en doen waar ze zin in hebben. Je kunt ze wel proberen te stimuleren om bepaalde dingen te doen, maar het is nooit zeker dat ze het ook echt gaan doen. Hierdoor wordt de game erg onvoorspelbaar en is er altijd weer iets nieuws te ontdekken.

Creatures 4

Aan het begin van de game kies je het uiterlijk van jouw Norn. Je kunt kiezen uit mannelijke en vrouwelijke en langharige en kortharige Norns. Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het gaat om de kleuren van de vacht en de patronen die hierop te vinden zijn. Als je deze eenmaal hebt gekozen en ermee gaat spelen heb je de mogelijkheid om met andere Norns baby's te krijgen. Bij deze baby's worden aspecten van beide ouders gepakt en zo een nieuwe Norn gemaakt. Naast de uiterlijke kenmerken worden ook andere zaken op die manier bepaald. Heeft een Norn bijvoorbeeld ouders die allebei niet van wortels houden, dan is de kans groot dat hij die ook niet lekker vindt.

Creatures 4 Creatures 4

De game wordt een free-2-play game en sommige dingen zullen in de game dus te kopen zijn met echt geld. Toch zal het meeste geld worden verdiend met advertenties die je voor een bepaald bedrag ook af kan kopen zodat je deze niet hoeft te zien. Toch zorgt dit ervoor dat er altijd nieuwe dingen aan de game zullen worden toegevoegd. De Creatures-games hebben nog steeds een erg grote fanbase en hier zal ook naar geluisterd worden. Zo staan nieuwe rassen en de zogenaamde Bad Manner Norns al in de planning. De game is bedoeld voor casual gamers maar kan ook enorm hardcore gespeeld worden. Doel van de game is het verkrijgen van zoveel mogelijk verschillende Norns en dit kan voor sommige gamers enorm verslavend zijn.

De game ziet er erg leuk en goed uit. De omgevingen zijn kleurrijk en de Norns zien eruit alsof je ze voor je zoon of dochter als knuffel zou willen kopen en in hun bed zou willen leggen. De Norns zitten vol details. Zo is de vacht met veel detail aangebracht en ook emoties op de gezichten van de wezentjes zijn goed te lezen.

Creatures 4

Conclusie

Het ziet ernaar uit dat Creatures 4, die tien jaar na het vorige deel zal verschijnen, de vele fans van de serie wel weer naar zich toe kan trekken. Ook zullen nieuwe, waarschijnlijk jongere spelers, deze game wellicht ook erg vermakelijk gaan vinden. De game kent veel verschillende mogelijkheden en dit zal samen met de onvoorspelbaarheid van de Norns voor veel plezier gaan zorgen.