WWE Smackdown vs Raw 2011 en All Stars

wc-eend

WWE

De WWE-games worden steeds populairder in de lage landen en wat kan ik ervan zeggen behalve: Let's get ready to RUMBLE!!!

Het Amerikaans show-worstelen is groots in alle opzichten, ik ben blij dat ik sommige stunts niet zelf hoef uit te halen en ik deze veilig kan doen op mijn televisie in Smackdown vs Raw 2011 en WWE All Stars.

Laten we beginnen met de grote naam in de WWE-games, Smackdown vs Raw 2011. Toen ik de controller oppakte en begon te spelen reeg ik allerlei moves naadloos aan elkaar zoals ik dat deed in de vorige versie. Aan de ene kant denk je dan "Oh dat is makkelijk" en aan de andere kant "Waar is dan de vernieuwing?".

SvR

Vernieuwing was er zeker maar het is naadloos in het spel verwerkt waardoor je goed alles oppakt en dingen opnieuw gaat ontdekken. Voorbeelden van vernieuwing is de interactie met objecten. In 2010 brak een tafel altijd op dezelfde manier, hoe hij nu breekt is afhankelijk van hoe en waar je erop terecht komt.  Daarnaast kun je nu een ladder schuin tegen de touwen aanzetten, er overheen rennen en op je tegenstander springen buiten de ring. Dit kan natuurlijk alleen als de ladder heel blijft want ook deze kunnen kapot gaan in de 2011-versie.

Er zullen nog meer kleine veranderingen in het spel zitten die de spelervaring verbeteren, maar dat is niet alles. Had je eerst nog een statische kleedkamer waar je wat opties kon instellen voordat je ging worstelen, dit is nu een interactieve omgeving achter de schermen geworden.

SvR

Achter de schermen kom je andere worstelaars tegen en kun je kleine opdrachten voltooien, een soort side-quests. Daarnaast zullen er achter de schermen ook dingen gebeuren waarin je moet besluiten wat je doet, dit heeft weer invloed op je eigen verhaallijn.

Al met al lijkt Smackdown vs Raw 2011 een goede opvolger te worden van het vorige deel. De herkenbaarheid van 2010 is volledig aanwezig maar toch zie je genoeg vernieuwing waardoor 2011 vers en leuk is.

Naast Smackdown vs Raw 2011 zal er volgend jaar ook een ander WWE-spel uitkomen, WWE All Stars. Het spel is nog volop in ontwikkeling en alles behalve de demo is nog geheim, maar gelukkig heb ik wel eventjes de demo mogen spelen.

WWE All Stars zal een over-the-top worstelspel worden dat meer gericht is op de arcade manier van gamen, controller oppakken en gaan met die banaan. In de demo waren maar twee worstelaars speelbaar en die zagen er zwaar over-the-top uit. De worstelaars zijn gespierder dan in het echt en de bewegingen die ze maken zijn harder en soms nog vreemder dan in het echte worstelen.

All Stars

Zo zal het mogelijk zijn om met bepaalde bewegingen een worstelaar zo hard in de ring terecht te laten komen dat hij iets omhoog stuitert waarbij je hem weer kunt beetpakken en zo een effectieve combinatie kan maken.

WWE All Stars lijkt een kruising te worden tussen Smackdown vs Raw en een willekeurige fighting-game waar de nadruk gelegd gaat worden op Arcade en Over-the-top-actie.

Smackdown vs Raw 2011 komt 29 oktober naar de PS2, PS3, Xbox 360, Wii en PSP. WWE All Stars komt naar dezelfde hardware maar dan in het voorjaar van 2011.