Call of Duty: Black Ops

Kevin (KoosyNL)

Header

De laatste paar Call of Duty's draaiden vooral om de multiplayer. Toch zal Call of Duty: Black Ops, die later dit jaar verschijnt, een sterke singleplayer bevatten. Althans, dat is wat de mensen van Treyarch ons vertelden op de GamesCom. Toch, na het zien van de game, heb ik het gevoel dat ze wel eens gelijk zouden kunnen hebben.

Op de GamesCom heb ik twee verschillende levels van de game gezien die samen zo'n half uur duurden. Beide spelen zich af in Vietnam en in beide missies ben je op zoek naar generaal Krevchenko. In de eerste missie werd er samen met een groep medesoldaten een verrassingsaanval uitgevoerd op een Vietnamees dorpje en in de tweede mag je in een HIND plaatsnemen om de Vietnamezen een lesje te leren.

Net als in voorgaande delen zijn de missies lineair maar daardoor wel extra sensationeel om te spelen. De eerste missie begint wanneer je helikopter neerstort in een rivier waarna hij langzaam zinkt en je onder water kogels van vijandige soldaten moet ontwijken. Dit ziet er allemaal erg spectaculair uit. De kleine visjes en de lichtval onder water en de chaos die je ziet als je bovenkomt is erg goed uitgevoerd. De missie is erg afwisselend. Na de crash zul je een stuk moeten sneaken en moet je vijanden neersteken met je mes - wat een erg spannende ervaring is - waarna weer de pleuris uitbreekt. Vijanden komen vanuit elke hoek en de actie is weer enorm snel en hard. We zijn zulke achtbanen gewend van de Call of Duty-serie en het ziet ernaar uit dat Treyarch het ook deze keer weer goed voor elkaar heeft.

Black Ops

Grafisch is de game erg goed en is er veel oog voor detail. De jungle ziet er realistisch uit, de regen op de lichamen van de soldaten is erg mooi gedaan en ook de explosies die je veroorzaakt met de raketten van de helikopter, die trouwens vrij te besturen is en niet op rails zit, voelen bijna warm aan. Aan de gameplay zelf lijkt vrij weinig veranderd te zijn. Er was een moment waarbij de speler een vijandige soldaat als human-shield nam maar dit was een contextgevoelige actie.

De demo van Call of Duty: Black Ops was een ouderwetse achtbanenrit die we van de serie gewend zijn. Er zal niet erg veel vernieuwing in de singleplayer zitten maar de vraag is of dat ook nodig is. De game staat als een huis en dat is het belangrijkste. Houd FOK!games in de gaten voor een interview dat we hebben gehouden met Josh Olin van Treyarch over onder andere de gameindustrie zelf maar ook de Call of Duty: Black Ops multiplayer.

Black Ops