Wacky World of Sports

koei

Ooit van sporten als “Extreme Ironing” en “Furniture Racing” gehoord? Waarschijnlijk niet, want deze echt bestaande rare sporten zijn niet heel erg bekend. Het Friese Fierljeppen zal waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen bij de meeste mensen. Deze drie sporten, en nog zeven andere sporten zijn te vinden in het spel Wacky World of Sports welke half september in de winkels zal liggen.

In Wacky World of Sports dus, zoals de titel wellicht al verklapt, een flinke verzameling van de meest vreemde sporten. “Tuna Tossing” en “Cheese Rolling”, het zijn allemaal bestaande sporten die in een bepaald deel op de wereld erg populair zijn. Ook “Ice Golf”, “Log Cutting”, “Mud Sliding” en “Card Boxing” behoren tot de verzameling sporten die je in het spel kunt uitoefenen. Elk spel is een soort mini-game en hoe beter je wordt, hoe meer moeilijkheidsniveaus je voor die mini-game vrijspeelt.


Eigenlijk biedt Wacky Worlds of Sports een soortgelijke game als Wii Sports, maar dan allemaal een flink stuk minder serieus. De personages waar je mee kunt spelen zijn raar, de sporten zelf zijn raar en de scheidsrechter is misschien nog wel het allerraarst. Maar de speelervaring blijft ongeveer hetzelfde, het is een spel dat je in je eentje kunt spelen maar eigenlijk alleen aan zal zetten als je een aantal vrienden over de vloer hebt, en dan bij voorkeur drie of meer. Het is een typische mini-game compilatie zoals we dat vooral op de Nintendo Wii tegenkomen momenteel. Op zich hoeft dit niet per se slecht te zijn (Mario Party is er tenslotte groot mee geworden), maar er is al erg veel aanbod in multiplayer games.

Ik heb de mini-games “Cheese Rolling” en “Fierljeppen” kunnen uitproberen. In “Cheese Rolling” dien je een kaas richting een bepaald punt te rollen, en hoe meer vlakken de kaas onderweg aanraakt, des te meer punten ontvang je. Een goede zwieper geven waarvan hij flink in het rond gaat rollen is hierbij dus belangrijk. Bij “Fierljeppen” is het de bedoeling dat je met een stok over de sloot heen springt. Hiervoor neem je een aanloop en moet je op het juiste moment afzetten. Daarna wild bewegen om aan de stok omhoog te klimmen, voordat je er zo ver mogelijk vanaf springt. Beide mini-games waren leuk om te spelen, maar ik had het na één wedstrijd ook wel weer gezien. Maar goed, ik had dan ook geen alcohol meer in mijn lichaam en maar één iemand waar tegen ik speelde, die het spel duidelijk vaker had gespeeld.



[/c]
Een oordeel vellen over wat je van Wacky Worlds of Sports moet verwachten is moeilijk. Het spel heeft rare sporten maar is daarnaast een standaard verzameling mini-games. Rayman Raving Rabbids biedt ook een verzameling weirde mini-games dus dat alleen is niet genoeg om je mee te onderscheiden. Dat onderscheidend vermogen ligt waarschijnlijk bij de mini-games zelf, en dan met name de langere mini-games zoals het “Furniture Racing”. Een echte topper zal Wacky World of Sports sowieso niet worden, maar wellicht wel een vermakelijk spelletje voor als er familie over de vloer komt!