Minecraft Dungeons

Kerkers, heel veel kerkers. Die kun je verwachten in Minecraft Dungeons. Iedereen die Minecraft weleens gespeeld heeft, weet dat je uiteindelijk ergens eindigt onder de grond terwijl je tunnels bouwt om je zo geliefde diamanten en andere mineralen te vinden. En wat vind je ook onder de grond? Kerkers!

Tijdens Gamescom mochten wij een kwartiertje met de game spelen. Het eerste wat opvalt is dat de game heel veel leentjebuur heeft gespeeld van Diablo. Met een team van maximaal vier personen word je gebombardeerd met missies die je moet uitvoeren. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot. Zombies, spinnen, Endermennen en ander gespuis kruist je pad terwijl je op zoek gaat naar loot om jezelf, je wapens en je armor nog sterker te maken. Onderweg moet je niet alleen oppassen voor de monsters, ook de kerker zelf heeft vallen voor je klaargezet om je te vermoorden. Verwacht niet teveel diepgang en bloed, het wordt een game die voor iedereen speelbaar wordt.

Deze items vind je in lootboxes, euh, kisten en als er een baas wat dropt. Iedereen krijgt zijn eigen loot die bij zijn klasse past, dus je hoeft er niet om te vechten. Het vechten tegen de vijanden is simpel maar doeltreffend. Je kunt hakken met je standaard wapen, of, als je wat minder dapper bent, op een afstandje met pijl en boog. Uiteraard heb je magische spreuken. Welke je krijgt hangt van je klasse af. Zo had ik een hontje dat met mij mee vocht en als hij dood ging, kon ik hem opnieuw tot leven wekken. Een van mijn medespelers kreeg een rij boogschieters mee, of kon ineens heel snel rennen of een forcefield spawnen waarbij je even veilig bent voor de vijanden.

Minecraft was altijd voor de jongere spelers bedoeld en dat merk je al snel aan de moeilijkheidsgraad. Ik ging niet snel dood, ondanks dat ik roekeloos speelde. Mijn teammaten hadden in het begin nog niet echt door dat we samen konden spelen, dus dat was ook een uitdaging om bij elkaar te blijven. Zodra wij eindelijk doorhadden wat er verwacht werd van ons, renden wij door de levels heen zonder enige moeite. Uiteraard is dit een demo die iedereen moet kunnen spelen, maar ik hoop dat de moeilijkheidsgraad voor gamers met wat meer ervaring toch wel op standje maximaal gezet kan worden.

Minecraft Dungeons komt lente 2020 uit voor Xbox en Windows 10 en zal gratis te spelen zijn als je in het bezit bent van de Xbox Game Pas.