Cat Quest 2: The Lupus Empire

De eerste Cat Quest was een leuke verrassing, maar dat er zo snel een vervolg aangekondigd zou worden had ik niet verwacht. Net zoals het eerste deel is Cat Quest 2: The Lupus Empire een hack & slash-game met loot en heel veel kattengrappen. Het spel speelt zich af in een isometrische en kleurrijke wereld waarin jij de oorlog tussen twee koninkrijken zult moeten stoppen.

Het eerste dat opvalt in Cat Quest 2: The Lupus Empire is de kleurrijke wereld. Dit keer zijn er meer verschillende locaties te bezoeken. Deze bevatten meer dungeons. Die dungeons hebben gelukkig ook meer variatie gekregen. Er zijn meer vallen, er zijn meer vijanden en de mappen van de kerkers zelf zijn meer dan alleen een doolhof zoals in het eerste deel. De wereldkaart zelf wordt dit keer ook beter in kaart gebracht. In het eerste deel wist je niet waar je al wel was geweest en of je alles had gevonden. De makers beloven daar veel beterschap in.

Je bent niet alleen in Cat Quest 2: The Lupus Empire. Het spel speel je nu met een hond erbij. Jaja, een kat en een hond die samenwerken. Het spel is dit keer in co-op te spelen. In singleplayer wordt de hond door de AI bestuurd, je hoeft dus geen twee personages te bewegen. Je kunt wel wisselen tijdens het spelen, zodat je toch combo's kunt opzetten met de kat en de hond zonder te hoeven wachten tot de AI eindelijk eens die spreuk doet waar je op zit te wachten. Speel je in co-op dan heb je deze problemen natuurlijk niet. De kat en hond hebben allebei weer andere vaardigheden om op elkaar in te spelen. En voor de co-opper’s op smartphone onder ons: er is ondersteuning voor MFI-controllers.

Heel veel meer is er op dit moment niet te zeggen over Cat Quest 2: The Lupus Empire. De demo die ik mocht spelen met de mensen van Pqube was een korte demo met een baas op het eind om te laten zien dat de gevechten wel ietsje pittiger worden in zo'n dungeon. Het ziet er nog steeds kleurrijk en cute uit, de gameplay blijft sterk zoals het eerste deel. Nieuw is dat je met een hond en kat speelt, er is co-op met de mogelijkheid voor MFI-controllers op smartphone en het spel is vooral groter, meer en gevarieerder. Cat Quest 2: The Lupus Empire komt ergens in 2019 uit op iOS, Android, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc via Steam.