Call of Duty: Black Ops 4

Call of Duty: Black Ops 4 is misschien het meest controversiële deel van de serie. Geen multiplayer, een Battle Royale modus die binnenkort online gaat, Battlefield V die in de nek hijgt. Nog even voordat de nieuwe beta voor iedereen beschikbaar is, mochten wij de nieuwe map Arsenal en Hacienda met Heist spelen. En die laatste is nou ook weer niet zo, euh, origineel.

 

De gamemodus Heist kun je het beste vergelijken met Counterstrike. In twee teams speel je 5 tegen 5 en zodra een team in zijn volledigheid van de kaart is geveegd, wint het andere team. Er is ook een tweede manier, namelijk met de tas met geld ervan door gaan. Dat laatste is natuurlijk moeilijker, maar geeft je jou en je team wel de mogelijkheid om meer geld uit te geven. Natuurlijk kun je op meerdere manieren geld verdienen (alleen al raak schieten levert poen op), maar die twee zijn wel de manieren op je cashflow op orde te brengen.

 

Dat geld heb je namelijk nodig, omdat je in het begin wapens en ammunitie kan kopen. En met betere wapens heb je natuurlijk een voordeeltje in de opkomende ronde. Her en der liggen er wel wat healtpackjes en ammodrops, zodat je nog even door kan. En mocht je dan uiteindelijk nog door je flikker zijn geschoten, dan kun je nog even kruipen naar een teammaatje. Want je hebt nog een paar seconden te leven, zodat je door je vriendjes gered kan worden. 

 

Door het verwijderen van de health generation en je helemaal te strippen van je basisuitrusting, wordt het net een stuk tactischer, maar ook chaotischer. Dames en heren, Call of Duty is vanaf dit deel geen hersenloze shooter meer die je om drie uur ’s nachts kan opstarten met het verstand op nul. Nee, je zult tijd moeten investeren in teamwork! Treyarch neemt een heleboel risico met deze modus die bijna in zijn geheel los staat van de basisgame.  

Heist gaat het ook prima doen in esport verband. Samen communiceren, elk moment is spannend, prachtig om te zien op een groot scherm. Prachtig om te zien. Echter, thuis zie ik het niet gebeuren dat ik samen met vier andere Russische dronkenlappen een hecht team ga vormen. Dat lukte amper in een afgesloten ruimte op een beursvloer. Dus als je de Hardcore mode al echt hardcore vond, dan kun je je borst natmaken met deze modus.

Nieuw was de map Arsenal. Hieronder zie je deze live in actie:

 

 En natuurlijk is Heist ook even gespeelt:

 

Conclusie

Heist is een prachtige modus voor esporters en hechte vriendengroepen. Iedereen die dat niet heeft, heeft een leuke uitdaging. Call of Duty: Black Ops 4 is vanaf 12 oktober te spelen. De Black Out demo is vanaf 14 september te spelen.