Party op Nintendo Switch

2. Overcooked 2

 

Een partygame hoort chaotisch te zijn en dan zit je met Overcooked 2 goed. Je runt met tot vier spelers de keuken in een restaurant. Bovenin zie je orders voorbij komen. Die orders moet je als team klaarzetten. In het begin is het simpel: maak een soort sushi. Je rent naar de doos met vis, neemt die mee naar een snijplank, maakt de vis klaar, de ander rent ondertussen naar de doos met rijst en neemt een portie mee naar een kookpan. Pak dan een vel nori, leg dat op een bord, leg de klaargemaakt vis en de gekookte rijst er bij en uitserveren maar!

Dat klinkt simpel, maar dat wordt het in Overcooked 2 niet. Niet veel later komen borden vies terug en moet je die ook ondertussen afwassen, zijn er lopende banden die zorgen dat je moet omlopen, verdwijnen er trappen over diepe afgronden in je keuken en zijn er magische portals om op plekken te komen waar je anders niet kunt komen. Let je niet op die kokende rijst, dan gaat je keuken in de fik en moet je die blussen. Om maar niet te spreken over de hoeveelheid soorten orders die je voor je kiezen gaat krijgen, dan moet je echt met elkaar communcieren om alle gewenste ingredienten en orders af te kunnen krijgen in de spaarzame tijd die je hebt.

Overcooked 2 - Zeppelin (Foto: Team17)

Chaos genoeg in Overcooked 2, maar was is er nieuw? Nou, je kunt met alles wat je in je handen hebt gooien. Dat is heel handig in veel gevallen, zeker als er een klif in je keuken is. In een van de levels waren daar de snijplanken te vinden, terwijl de rest zoals de voorraad aan de andere kant van de klif stonden. Samenwerken is de sleutel: de een gooit bijvoorbeeld een vis naar de snijplanken, de ander snijdt de vis en gooit deze weer terug, zodat er verder aan het gerecht gewerkt kan worden.

De keukens in Overcooked 2 zijn ook dynamischer. Zo koken we in een grote luchtballon, maar stort dat ding ineens neer en moeten we verder in een compleet verwoeste keuken om toch die orders af te werken, terwijl er overal brandjes zijn. Een andere grote toevoeging is online multiplayer. Mocht je dus niet genoeg kookgekken in de buurt hebben dan kun je het online proberen. Voor de rest mag je meer recepten, soorten koks, keukens, locaties en van alles verwachten. Overcooked 2 komt 7 augustus uit op onder andere Nintendo Switch.