NIS America op Gamescom

NIS America is, zoals elk jaar, ook weer aanwezig in Keulen om hun Japanse games te laten zien. Zoals gewoonlijk ga ik kijken waar de uitgever mee komt. We hebben drie pagina's met games uit het land van de rijzende zon van de uitgever, dus we kunnen gerust stellen dat er genoeg aankomt voor de liefhebber.

Ys VIII: Lacrimosa

Als eerste komt Ys VIII: Lacrimosa of Dana binnenkort uit. Het heeft wel acht jaar geduurd, maar deze JRPG-serie van de ontwikkelaar Falcom is terug van weggeweest. De hoofdrolspeler Adol wordt wakker bij een scheepswrak. Maar hij heeft nog meer pech, het blijkt een vervloekt eiland te zijn. Tijdens de game red je overlevenden van de scheepsramp en laat je langzamerhand een dorpje groeien met allerlei personages die van pas komen met hun talenten. Op die manier hebben ze een betere verdediging tegen de vijandelijke wezens en kunnen ze georganiseerder de mysterieuze ruïnes op het eiland onderzoeken. Adol droomt van een blauwharig meisje in een onbekende wereld. Aan jouw de taak om de geheimen van het vervloekte eiland en de rare dromen van Adol te ontrafelen. Dit doe je door afwisselend met Adol dan wel met het mysterieuze meisje te spelen.

Ys VIII: Lacrimosa of Dana komt 15 september uit op PlayStation 4, PlayStation Vita en pc via Steam. Het zal zowel Engelse als Japanse stemmen bevatten.

Danganronpa 3: Killing Harmony

De killerbeer is weer terug in Danganronpa 3: Killing Harmony. Dit keer is er een nieuwe cast van zestien personages zodat nieuwkomers niet gehinderd worden door gebrek aan kennis van voorgaande delen. En voor de fans is het ook eens leuk om nieuwe gezichten te zien en hun karakters te leren kennen. De kwaadaardige beer Monokuma kidnapt een klas en de enige manier voor klasgenoten om te ontsnappen is te moorden zonder dat men erachter komt wie de moordenaar is. Aan jou de taak om de moordenaar niet ongestraft weg te laten lopen. Dat doe je door onderzoek, ondervragingen en uiteindelijk je conclusies trekken in een rechtszaak met alle betrokkenen en de beer als rechter. Er zullen meerdere zaken zijn waarbij het steeds lastiger worden om de juiste dader aan te wijzen. Er zijn nieuwe minigames te vinden om clues te vinden, waaronder de lie bullet.

Danganronpa 3: Killing Harmony komt 29 september uit op PlayStation 4 en PlayStation Vita. Ook hier zijn de stemmen Engels of Japans.

Culdcept Revolt

Culdcept Revolt is een kaartspel waarin je kaarten moet verzamelen om een betere hand te hebben om zo tegenstanders te verslaan. Het is ook een bordspel, waar je die kaarten gebruikt om verder te komen. De serie bestaat al twintig jaar en met Culdcept Revolt hebben de makers veel nieuwe kaarten toegevoegd, meer verschillende bordlay-outs en er is een multiplayermodus voor vier spelers, lokaal of online. Als nieuwkomer word je wel langzaam in de materie geholpen, want er is natuurlijk aardig wat te leren. Met Quest-modus of Solo Match hoef je niet meteen tegen menselijke tegenstanders, maar kun je strategieën uitproberen en je deck bouwen en upgraden.

In de Quest-modus speel je Allen, een nieuwe rekruut bij de rebellen. Je vecht voor de vrijheid en zult uiteindelijk Count Kraniss moeten bevechten. Je bent een zogenaamde Cepter, een wezen dat magische kaarten gebruikt om wezens op te roepen, spreuken af te vuren en andere toverkunsten te doen. Door te spelen en verder te komen verdien je nieuwe kaarten om je toverboek te vullen met nieuwe magie. Je mag meerdere boeken samen stellen, zodat je een juiste strategie voor vijanden klaar hebt staan. Er zijn meer dan 400 unieke kaarten.

Culdcept Revolt komt 6 oktober uit op Nintendo 3DS.