Shiness

Shiness is begonnen als manga, bedacht door Samir Rebib die hier al 20 jaar aan werkt. De wereld bestaat uit vreemde en minder vreemde planten en dieren en heeft invloeden uit verschillende stijlen waaronder uiteraard manga maar ook andere stijlen. Het kleurgebruik en de manier van tekenen geven de wereld een magische indruk. In de wereld zie je verschillende vreemde apparaten en wezens. De wereld bevat ook een eigen bedachte taal. Tijdens het spelen waren in de taal zowel Japanse als Franse invloeden vrij duidelijk te horen. De taal draagt erg bij aan de magische sfeer die het spel heeft.

Shiness


Het bevat veel dingen die een overeenkomst hebben met de werking in de realiteit maar er zo niet uitzien. Het uiterlijk verraadt hierbij ook niet per se de werking. Zo zijn er kisten in de wereld te vinden die er niet uitzien als een kist en je zou ook niet raden dat het een kist is. Maar in de wereld zijn ook herkenbare dingen te vinden, zo moet je bijvoorbeeld machines werkend krijgen middels tandwielen.

Shiness

In Shiness moet je je weg door de wereld banen middels het oplossen van puzzels en het ontwijken of verslaan van vijanden. De game bevat 5 verschillende personages welke hun eigen eigenschappen hebben die helpen bij het oplossen van puzzels of bevechten van vijanden. De eigenschappen van deze karakters zijn gebaseerd op elementen als aarde, vuur en water.

Shiness

De vijanden zien en horen je vrij snel maar er omheen sluipen is niet onmogelijk. Het vechten tegen de vijanden is erg vermakelijk en bevat elementen van beat 'm ups welke het tot een vrij geavanceerd vechtsysteem maken waarbij niet alleen de eigenschappen van de ingame karakters naar voren komen maar ook je eigen vechtstijl.

Shiness

Shiness komt dit jaar nog uit en is momenteel vooruit te bestellen op Steam voor een gereduceerde prijs. Ondanks dat ik zelf niet bepaald een fan ben van RPG's, ben ik zeer geneigd om van de pre-order gebruik te maken.

Shiness komt naar PC, Playstation 4 en Xbox One