Dragon Ball Fusions

De 3DS krijgt er nog een Dragon Ball-game bij. In Dragon Ball Fusions draait het om, jawel, fusies. Dit keer met twee nieuwe helden in de hoofdrol, maar natuurlijk kom je de bekenden tegen in deze turnbased RPG.

Het is even wennen, Dragon Ball is namelijk altijd een vechtspel geweest, op welk platform dan ook. En opeens maken ze bij Bandai Namco een RPG. Nu leent de wereld zich er wel voor, maar de makers hebben nooit eerder een RPG gemaakt, dus kunnen ze het wel? De producer vertelt dat hij hulp heeft gekregen van andere studio's van Bandai om niet in allerlei bekende valkuilen te vallen. Het was een uitdaging, maar ze vonden het leuk om eens van hun standaard pad af te wijken.

Dragon Ball Fusions (Foto: Bandai Namco)

Het verhaal gaat om twee kinderen, Tekka en Pinich, die toevallig de zeven dragon balls hebben. Ze wensen om Jikuuichi Budokai, dat zoiets wil zeggen als de sterkste Budokai in ruimte en tijd. Het resultaat van die wens is dat Shenron de draak de twee door een portaal laat opzuigen. Ze komen in een wereld dat bestaat uit een mix van verschillende Dragon Ball-werelden en -tijden. Tijd en ruimte zijn hier verweven, dus Tekka kan hier in principe elk personage uit welke Dragon Ball-serie ook ontmoeten en recruiteren voor zijn team. Uiteindelijk kan hij met ze fuseren door de Metamo-ring, een mysterieuze polsband gemaakt door Capsule Corp. Dit doen ze om de sterkste Budokai uiteindelijk te vinden.

Dragon Ball Fusions (Foto: Bandai Namco)

Wat de producer me voor de rest vertelde klonk dat Dragon Ball Fusions een redelijk standaard JRPG is. Je hebt een grid, je kiest je actie uit en gaan met die banaan. Originele gameplay of enorme diepgang hoeven we dus niet te verwachten in het vechtsysteem zelf. Teams vechten vijf tegen vijf maximaal. Elke type aanval van een personage heeft een range, dus voor bijvoorbeeld een vuistslag moet je op het grid naast de vijand staan, terwijl een kamehameha over meerdere vakjes gaat. Soms is die grid in de lucht, omdat veel van de Saiyans als een malle door de lucht vliegen. Het is of grond of lucht, er zijn geen hoogteverschillen in een gevecht. Wat Dragon Ball Fusions uniek maakt is de feature dat je twee of meer leden van jouw party met elkaar kunt fuseren. Er zijn vele variaties mogelijk, en natuurlijk zullen bekende fusies als Gohan en Trunks en ook Vegeta en Goku er in zitten. Maar er zijn meer fusions die nooit in de manga of anime zijn geweest. Er zijn meer dan 700 combinaties mogelijk.

Dragon Ball Fusions (Foto: Bandai Namco)

Dragon Ball Fusions ondersteunt ook multiplayer, hierin vecht je met jouw team tegen het team van een menselijke tegenstander. Co-op wordt niet ondersteund. Streetpass daarentegen wel. Je deelt dan jouw personage met die van een andere speler die je tegen bent gekomen onderweg. Je hebt dan de mogelijkheid tot een nog sterkere fusie-soort: Arbitrary Fusions. De 3DS-camera kan foto's maken en jou fuseren met een Dragon Ball-personage. Het enige dat ze niet gaan doen is Amiibo-ondersteuning, Dus helaas, geen Goku, Vegeta of Frieza als Amiibo in de winkel. Dragon Ball Fusions komt in februari uit voor Nintendo 3DS.