WRC 6

Wie kan je beter vertellen hoe een rallyauto rijdt dan een echte rallyrijder? Dat moest Kylotonn Games gedacht hebben toen zij aan WRC 6 begonnen. Daarom haalde ze Sebastien Chardonnet aan boord om hun developers uit te leggen hoe je een echte rallyauto bestuurt en hoe je dat het beste vertaalt naar de digitale wereld.


Want er wordt nu vollop geracet om de eerste plaats in rallyland. Vooral DiRT Rally heeft hoge ogen gegooid als het om racegames ging en het team van Kylotonn wil natuurlijk Codemasters van de troon stoten. Daarom hebben zij de afgelopen 8 maanden de community goed in de gaten gehouden en geluisterd naar de vragen en eisen die gamers hedendaags stellen aan een racegame.

 

WRC 6 heeft als enige de officiële licentie in handen en die gaan zij natuurlijk goed gebruiken. Zo kunnen fans aan de slag met de auto’s van Volkswagen Motorsport, Abu Dhabi Total World Rally Team, Hyundai Motorsport en M-Sport World Rally Team. Allemaal in hun officiële kleuren en rijders. Dat is niet alles wat veranderd is. Verder zitten beroemde WRC-coureurs en een groot aantal WRC 2- en deelnemers uit de Junior WR-categorie in de game verwerkt.

 

Qua content zit het wel snor. In totaal zal de game meer dan 50 teams en 14 parcours bevatten, waaronder de nieuwe stages in China. Deze 14 parcours zijn helemaal op de centimeter nagemaakt. Volgens Chardonnet zitten nu alle bobbels in het wegdek, daardoor kan de linkerkant van de baan nu anders aanvoelen dan de rechterkant. Het is dan ook aan te raden om goed te luisteren naar je bijrijder, want anders lig je snel in de greppel.

 

Maar het belangrijkste is natuurlijk hoe de game racet. Ook daar is de invloed van Chardonnet terug te vinden. De belangrijkste aanpassing is dat je, als je remt, nu wel nog kunt sturen zonder dat de auto volledig op slot staat. Verder voelde ik duidelijk het verschil tussen modder en zand maar dat kon ook komen omdat ik er beter op zat te letten. Elk stuurfoutje kan namelijk fataal worden, want de rewind-mogelijkheid is eruit gehaald. Nu kun je door middel van een druk op de knop terug worden gezet op de baan, maar dit gaat wel gepaard met een tijdpenalty.

 

Naast dat Kylotonn zich helemaal gaat richten op het eSports-gedeelte, stoppen ze ook tijd in het offline multiplayer-gedeelte door middel van een splitscreen-modus. Gamers die denken dat zij beter zijn dan de echte rijders, kunnen in een eSports-competitie een Hyundai i20 ter waarde van 20.000 euro winnen. Zodra wij wat langer dan 1 stage van 2 minuten kunnen spelen, dan brengen wij uitgebreid verslag of WRC6 DiRT Rally/Sebastien Loeb Rally Evo van de eerste plek af kan stoten. WRC 6 komt in oktober 2016 uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.