God Eater 2: Rage Burst

Zoals je al hebt kunnen lezen in onze eerdere preview, brengt Bandai Namco God Eater: Resurrection en God Eater 2: Rage Burst naar het Westen. Door deel 2 te kopen krijg je gratis het eerste deel, dus dat is een mooie package-deal. Tijdens het vorige event kregen we een hands-on demo van God Eater: Resurrection, nu mochten we eens aan de gang met de God Eater 2: Rage Burst.

Een korte samenvatting: God Eater was Bandai Namco’s antwoord op het populaire Monster Hunter, eerst alleen uitgekomen op PSP in Japan. Het grote verschil is het feit dat er een verhaal achter steekt, maar uiteindelijk gaat het er ook om enorme monsters te verslaan. Deze monsters heten in het spel Aragami, en deze wezens hebben de aarde veroverd. Er zijn mensen die deze monsters bevechten om zo onze planeet weer de onze te kunnen noemen. Deze groep mensen zijn de God Eaters. Zij vechten tegen deze haast onoverwinnelijke monsters met hun God Arc, wapens die daadwerkelijk deze wezens schade doen.

God Eater 2: Rage Burst (Foto: Bandai Namco)

Heel veel in de gameplay is er niet veranderd ten opzichte van het eerste deel. Je kiest missies uit en gaat op jacht naar het desbetreffende monster. Er zijn enkele nieuwe personages en wapens om uit te kiezen, dat dan weer wel. Je gaat zo’n gevecht aan met drie andere teamleden. Deze drie worden door de computer bestuurd of, als je wil, door andere spelers via online co-op. Je God Arc is vaak een melee-wapen dat kan transformeren naar een geweer voor veilige afstand. Je kunt dan allerlei soorten kogels met speciale effecten afschieten. Dan is er nog de speciale devour-actie, waarmee jouw wapen opeens een levend beest lijkt en een stuk leven weghapt van een tegenstander.

Nieuwe gameplay is er ook te vinden in God Eater 2: Rage Burst. Je kunt tijdens een gevecht een Blood Rage aangaan. Deze uitdaging vraagt bijvoorbeeld dat je een monster een x aantal punten schade moet doen in dertig seconden. Of dat je een Devour-actie in die dertig seconden doet. Je mag er drie tegelijk aangaan. In de demo waren ze niet zo lastig om alle drie in dertig seconden te doen. Haal je deze uitdagingen, dan krijg je speciale bonussen of een verhoging van je statistieken. Wel voor een korte tijd, maar tegen deze enorme monsters kan dat net het verschil uitmaken.

God Eater 2: Rage Burst (Foto: Bandai Namco)

Een andere nieuwe feature zijn Blood Arts, zo’n vierhonderd unieke vaardigheden die je kunt leren. Je moet dan denken aan acties als Charge Spear, waarmee je trager maar wel veel meer schade aanricht. Of Long Blade, voor de zwaardvechters onder de teamleden, waarmee iemand van iets meer afstand aanvalt. Het geeft meer customization aan je teamleden, zodat je jouw team naar jouw favoriete speelstijl kunt vormen.

God Eater 2: Rage Burst is net wat uitgebreider en groter dan het eerste deel. Gelukkig hoef je niet te kiezen, want Bandai Namco geeft beide games voor de prijs van één. Ben je Monster Hunter-fan, dan heb je nog naar wat anders uit te kijken. Vanaf 30 augustus zijn de games te koop voor pc, PlayStation Vita en PlayStation 4. Voor PlayStation-eigenaren is de al aangekondigde Cross Play handig: we kunnen thuis op het grote scherm verder waar we onderweg op de Vita gebleven waren.