Hearthstone: The Grand Tournament

Toen we de roosters voor Gamescom maakten, hielden we uiteraard ook rekening met iedereens persoonlijke voorkeuren en voorkennis van bepaalde games. En tja, dan kan je verwachten dat ondergetekende bij Blizzard-games wordt ingedeeld. Allereerst stond Hearthstone op het programma, waarvoor al van tevoren de tweede uitbreiding na Goblins versus Gnomes was aangekondigd: The Grand Tournament.  

Hearthstone2  

Voor Hearthstone was natuurlijk van tevoren al bekend dat er een nieuwe uitbreiding genaamd The Grand Tournament aan zat te komen. Naast de gebruikelijke rits kaarten die elke uitbreiding toevoegt aan Hearthstone, werd ook het nieuwe effect genaamd Inspire toegevoegd, waarbij een minion extra krachten krijgt wanneer je de hero power van je class gebruikt. Sommige minions krijgen dan extra attack of health, maar sommige kaarten hebben ook belachelijk krachtige effecten zoals Confessor Paletress, die voor elke keer dat je je hero power gebruikt een willekeurige legendary minion in het spel brengt.

Op Gamescom werd ook een nieuw effect, dat Blizzard Jousting noemt, onthuld. Minions met deze battlecry laten iedere speler een kaart trekken, en als de speler die de minion gespeeld heeft de kaart heeft met de hoogste manawaarde, dan krijgt deze minion extra krachten, zoals het trekken van een extra kaart, taunt of charge. De meeste minions die deze kracht hebben, zitten ook op een rijdier, wat het thema nog eens extra benadrukt.

Hearthstone1
Uiteraard was het ook mogelijk om de nieuwe kaarten te proberen in de publieke hal, waar je de keuze had tussen mage en paladin. Tijdens het potje werd vooral duidelijk dat de classes die vaak profiteren van spells, zoals mage, veel plezier gaan beleven aan de nieuwe kaarten. Door een een minion die me in staat stelde zo vaak mijn hero power te gebruiken als ik wilde te combineren met een van de nieuwe legendary's die voor elke keer dat ik mijn hero power gebruikte een spell kreeg, was ik in staat om ontzettend veel kaarten te verzamelen waardoor ik altijd wel een spell had waarmee ik de plannen van mijn tegenstander gelijk de grond in kon boren.

The Grand Tournament maakt een serieuzere indruk dan de vorige uitbreiding, Goblins versus Gnomes, die voornamelijk draaide om random effecten en waarbij de uitkomsten soms totaal onvoorspelbaar waren. Hearthstone zou echter Hearthstone niet zijn als er niet ook weer lekker maffe kaarten tussen zouden zitten die gegarandeerd voor veel plezier (en frustratie) gaan zorgen. Bovendien krijgen classes die nogal zwak waren in competitieve potjes, zoals priest en shaman, veel nieuwe krachtige kaarten, waardoor ze ook weer wat vaker het speelveld gaan zien.


The Grand Tournament kwam op 24 Augustus uit en is nu speelbaar op pc, iOS en android.