Corpse Party: Blood Drive

Marvelous nodigt ons uit om op gamescom te kijken naar hun line-up van de komende tijd. Omdat ik Senran Kagura al uitgebreider gezien heb op E3, skippen we die titels en krijg ik Corpse Party: Blood Drive in mijn handen geduwd. Ik heb nog nooit eerder een Corpse Party-spel gespeeld, maar de beste man van Marvelous legt me uit dat dit het vervolg is van het verhaal van Corpse Party: Book of Shadows. Daar gebeurde van alles in waar de fans antwoorden op willen hebben en schijnbaar gaan we die in Corpse Party: Blood Drive krijgen. Het eerste deel kwam op PSP uit, dus mocht je het verhaal nu nog vanaf het begin willen spelen, dan hoop ik dat je nog zo'n handheld hebt liggen.

De demo begint in een school, waarin het overduidelijk niet pluis is. De hoofdrolspeelster is Ayumi. Al lopend door de school kom je al gruwelijke dingen tegen, zoals apart groeiend vlees op de muur. Het is eens wat anders dan graffiti. Als je eenmaal een monster tegenkomt, blijkt dat Ayumi niet kan vechten. Ik moet een talisman hebben om ze daadwerkelijk schade toe te brengen en helaas, die ligt nog niet in mijn inventory.

Corpse Party: Blood Drive

Dus er zit niets anders op dan hard weg te rennen. Wat ook helpt, is je in een kast verstoppen. Wanneer je erin zit dan zie je je scherm in een kleur flitsen. Groen en blauw betekenen dat het monster verder weg is, maar wordt het rood, dan staat het voor de deur. Mocht het monster je de kast in hebben zien duiken, dan weet het je te vinden en ben je niet veilig. Naast monsters vind je ook allerlei vallen. Naast standaard gespannen touwen die van alles in werking zetten, ligt er ook een rode plas ranzigheid. Stap je daarin dan willen tentakels je er verder in trekken.

Grafisch is Corpse Party: Blood Drive misschien geen hoogvlieger, de sfeer zit er wel in met goede belichting en vooral het geluid. Het feit dat je eigenlijk weinig anders kunt doen dan wegrennen of verstoppen zorgt ook voor een alertere sfeer. Het is alleen jammer dat je nogal wat laadschermen hebt: elke verdieping van de school zorgt voor het staren naar zo'n scherm en dat duurt nog best lang ook.

Corpse Party: Blood Drive

De Marvelous-man had in ieder geval goed nieuws: mocht je het verhaal niet kennen, dan zit er een samenvatting van het eerste spel in Corpse Party: Blood Drive. Het zou makkelijk op te pakken moeten zijn voor nieuwkomers, dus het is niet zo dat je het eerste deel gespeeld hoeft te hebben. Al ga ik ervan uit dat je veel meer meekrijgt door die open eindjes in Corpse Party: Book of Shadows als je het wel doet. Corpse Party: Blood Drive komt ergens deze herfst uit voor PlayStation Vita.