De Sims 4 Beleef het Samen

De Sims 4 is al een tijdje uit, maar er is onlangs een echt grotere uitbreiding uitgekomen in de vorm van De Sims 4 Aan het Werk. Wel is het zo dat er bijna elke maand wel nieuwe content beschikbaar wordt gesteld. In juli was dit bijvoorbeeld de wellness-pack, waarmee je jouw Sims kunt trakteren op een sauna, een spa of een massage. Nu heeft Electronic Arts de tweede echt grote uitbreiding aangekondigd: De Sims 4 Get Together of in het Nederlands, De Sims 4 Beleef het Samen.

In De Sims 4 Beleef het Samen gaan we eens naar een gebied dat sterk lijkt op Europa. Windenburg, de stad die dit keer beschikbaar komt, lijkt erg op een Zuid-Duits dorpje inclusief een ruïne die in Engeland niet zou misstaan. Het grote thema is eigenlijk samen met ander Sims dingen ondernemen en dan vooral feesten! Kort door de bocht, het lijkt erg op een eerdere uitbreiding van de De Sims 3. Net zoals in De Sims 3: Late Night kun je in de nachtelijke uurtjes een feestje crashen.

De Sims 4 Beleef het Samen

Je Sim moet dan wel een van de nieuwe vaardigheden leren om echt uit te blinken tijdens zo’n geheim feestje in bijvoorbeeld de ruïnes. Natuurlijk is er het dansen zelf. De dansbewegingen zijn natuurlijk weer over-the-top belachelijk, maar hé, het is De Sims. Als je echt wil leren dansen, geef je jezelf maar op voor So You Think You Can Dance. Wil je niet als een volslagen debiel op de dansvloer staan, dan kun je kiezen om dj te worden en plaats te nemen aan de draaitafel. Hoe beter je bent, hoe meer de voetjes van de vloer gaan.

Een van de grotere aanpassingen in De Sims 4 Beleef het Samen zijn zogenaamde clubs. Je Sims kunnen zich aansluiten bij verschillende clubs; tot nu toe heeft de ontwikkelaar het maximaal aantal clubs waar je tegelijkertijd lid van mag zijn op drie gezet. Een club heeft regels, om zo mensen met dezelfde interesses, persoonlijkheden en stijlen bij elkaar te laten komen. Een Sims die bij een club is aangesloten, heeft een icoon van die club boven het hoofd, zodat je kunt zien hoe je je naar diegene moet gedragen. De leider van een club heeft er dan nog een kroontje boven. Er mogen maximaal acht Sims lid van een club zijn. De Sims 4 Beleef het Samen levert al wat standaardclubs, maar je kunt ook je eigen club opzetten en beheren. Je kunt de vereisten zoals leeftijd instellen, bepalen welk gedrag ze hebben, hun favoriete hangplekken kiezen en ze zelfs aparte beloningen geven.

De Sims 4 Beleef het Samen

De demo op gamescom laat een Sim zien die lid is van een club die iets tegen sportieve types heeft. Bij het uitgaan volgt de club onze Sim, en eigenlijk bestuur je dus nu meerdere personages, door jouw acties en reacties. De clubleden reageren dan ook geschokt als onze Sim naar de nieuwe inloopkast gaat om sportieve kleding aan te trekken voor een feest. Tijdens het uitgaan gaat ze flirten met een fitness-fanatic en dat is dan ook helemaal uit den boze voor de overige clubleden en onze Sim wordt uit de club gezet. Geen probleem, je kunt een club altijd verlaten en lid worden van een andere.

Natuurlijk zijn er ook nieuwe items beschikbaar in De Sims 4 Beleef het Samen. Een opvallende is de barista-set. Daarmee kan je Sim koffie leren zetten. Hoe meer koffie je zet, hoe meer soorten koffie er beschikbaar komen, zeg maar net zoals het koken en bakken werkt. Als je echt goed bent, kun je ingehuurd worden om zo een zakcentje te verdienen. Over koken gesproken, er zijn nu meer Europese gerechten beschikbaar in de lijst met recepten.

De Sims 4 Beleef het Samen

De Sims 4 Beleef het Samen levert een vernieuwde gameplayverandering met clubs. Hierdoor zet je vrienden bij elkaar van eenzelfde interesse en eigenlijk nog interessanter, ga je je gedragen zoals in een groep. Of niet, maar dan is je clublidmaatschap van korte duur. De nieuwe omgeving is verfrissend, maar uiteindelijk gaat het om de aparte capriolen die je Sims uithalen. Met bizarre dansmoves of jijzelf als dj op een feest, het ziet er in ieder geval vermakelijk uit. De Sims 4 Beleef het Samen komt in november uit op pc en Mac en gaat 39,95 euro kosten. Je hebt De Sims 4 en alle gratis updates hiervoor nodig, overige uitbreidingen en gamepacks zijn niet verplicht.