Senran Kagura

De games van Senran Kagura winden er geen doekjes om: het spel gaat om tetten. Dit jaar wordt Europa nog getrakteerd op twee spellen uit de franchise en natuurlijk zijn wij geïnteresseerd als de bedenker Kenichiro Takaki een presentatie op de E3 geeft.

Vorig jaar was ik verrast dat de Japanse Senran Kagura: Burst voor 3DS naar het Westen kwam. Nog meer verrast was ik dat de game meer inhield dan alleen bouncing boobs en scheurende kleren van dames die vooraan hebben gestaan bij het uitdelen van de grootste borsten. Ik heb het spel van voor naar achteren uitgespeeld en alles vrijgespeeld wat er maar vrij te spelen viel. Senran Kagura: Burst was een verslavende hack & slash, maar genoeg mensen die er afstand van namen omdat de focus op de borsten van jonge dames erg duidelijk aanwezig is. Tel daarbij nog scheurende kleding bij op en je weet dat de seksuele invalshoek compleet is. Gelukkig voor de fans weet Takaki al te vertellen dat dat niet snel zal veranderen.

Senran Kagura Estival Versus

Nu brengt uitgever XSEED twee Senran Kagura-titels binnenkort naar het Westen. Senran Kagura 2: Deep Crimson komt uit op 3DS en is net als de voorloper een beat’m up in een 2D-wereld. Double Dragon in Double D zeg maar. Na een level gespeeld te hebben valt wel op dat de moeilijkheidsgraad een stuk hoger ligt dan het eerste deel. Nieuwe verhaallijnen tussen de scholen, nieuwe wapens en natuurlijk nieuwe outfits moeten zorgen dat we de game weer op gaan pakken. Dit keer is er ook augmented reality toegevoegd en kun je de dames kleren laten passen in je woonkamer of in de bus. Toch is het meest interessante nog de toevoeging van teams in een level. Je hebt dan twee meiden in het level. Als speler wissel je tussen beide dames en met goede timing kun je combo’s maken met de twee teamleden. Natuurlijk zijn de Secret Ninja Arts terug en dit keer kun je in teamlevels speciale Ninja Arts doen met beide dames in de hoofdrol, al moeten dan wel de supermeters van de twee dames vol zijn.

Senran Kagura: Deep CrimsonSenran Kagura: Deep Crimson

Het tweede spel dat uitkomt is Senran Kagura Estival Versus op PlayStation Vita en PlayStation 4. Boobies in Full HD dus, als je het er thuis door krijgt het op de televisie te spelen. De meiden zijn dit keer niet op school, maar op een tropische vakantie. De levels zijn dit keer in 3D-arena’s. Veel voetvolk gaat je weer aanvallen, dus dat betekent torenhoge combo’s en vaak ook bazen in de rondborstige vorm van de dames van rivaliserende scholen. Natuurlijk zijn de graphics een stuk beter op PlayStation 4. Omdat er natuurlijk nog steeds een fatsoennorm is, zelfs in Japan, zul je nooit tepels of volledige upskirt-beelden zien, dat is namelijk not-done in het land van de rijzende zon. De meiden zijn dus voorzien van flinke led-verlichting als het zo ver zou komen, zodat je alleen een witte gloed ziet op beeld, de rest mag je er zelf bij fantaseren. Tijdens het spelen viel op dat de camera nog eens raar doet en je niet de optimale hoek laat zien. Nu is deze te draaien, maar als ze dit niet meer gaan aanpakken wordt het een irritatie.

Senran Kagura Estival Versus

Een van de grootste veranderingen in Senran Kagura Estival Versus is de toevoeging van multiplayer. Om technische redenen is er op PlayStation Vita multiplayer met vier spelers, terwijl je met tien spelers los mag gaan op PlayStation 4. De multiplayer bestaat uit enkele spelmodi die natuurlijk wat seksueels hebben. Zo regent het in Panty Collection Battle slipjes. De spelers moeten er zoveel mogelijk verzamelen. Als je andere spelers aanvalt en verslaat, krijg je hun verzamelde slipjes erbij. Diegene die als eerst een bepaald aantal heeft, wint. De variant op Capture the Flag heet Capture the Bra. Je verzamelt beha’s aan een vlaggenstok. Deze verdien je door andere spelers te verslaan. Naarmate het aantal beha’s aan de stok meer wordt, wordt de bezitter sterker. Is de tijd om en heb je de stok in bezit, of heb je een bepaald aantal beha’s te pakken, dan win je.

Aparte invalshoeken dus, maar dat hoort ook bij een franchise als Senran Kagura, dat met alles over de top gaat. Takaki wil ook zeker niet gaan rusten en is al druk aan het bedenken wat hij wil gaan doen met de serie. Eerder is er al een ritmespel uitgekomen, Senran Kagura Bon Appetit! en hier gaat het als het aan de beste man ligt niet bij blijven. Zijn fantasie is nu om een spel te maken met de meiden en waterpistolen in de hoofdrol, een soort Splatoon voor volwassenen. Andere spin-offs zijn natuurlijk ook mogelijk, waterpolo of beachvolleybal zijn nog mogelijkheden bijvoorbeeld.

We hoeven niet zo heel lang wachten voor er weer een Senran Kagura onze Westerse kant op komt. Senran Kagura 2: Deep Crimson voor Nintendo 3DS komt 11 augustus uit in Europa. Wil je de meiden op PlayStation Vita of PlayStation 4 in actie zien, dan moet je tot ergens in de winter wachten. Dan komt de vertaalde Senran Kagura Estival Versus uit. En zonder schaamte sta ik te popelen om weer met de dames aan de gang te gaan.