Kyn

Soms ben je bevooroordeeld bezig omdat je chauvinistisch kan zijn. Met deze review is dit het geval. Kyn is een game van Nederlandse bodem en daar mogen we best trots op zijn, maar daarmee scoor je niet gelijk een 10 natuurlijk. Tangrin Entertainment bestaat uit twee man en willen met Kyn de gamesindustrie binnenvallen.

Kyn

Kyn speelt zich af in een soort vikingachtige omgeving. Je moet de strijd aangaan met een ander volk dat een invasie wil plegen. De helden Bram en Alrik zijn de aangewezen personen om deze invasie te stoppen. Dit alles moet je doen met een team van maximaal zes helden die met kracht en magie de strijd aangaan met de bad guys.

Kyn

Grafisch gezien is Kyn echt heel mooi als je bedenkt dat er maar twee man aan werken. De vrolijke kleuren gecombineerd met de 3D-cartoon look werkt heel goed. De loading screen doet me denken aan Godus en geeft een idee in wat voor wereld je rondloopt. De besturing is het best te vergelijken met Diablo en werkt vloeiend en soepel. Wat soms wel een beetje irritant kan zijn is dat alle karakters min of meer hetzelfde zijn. Hierdoor is het soms moeilijk om onderscheid te maken. Het verhaal is leuk opgebouwd en ik kan niet wachten om de volledige versie uit te spelen. Ze mogen alleen de dialogen iets meer tijd geven, want die zijn nu ronduit slecht.

Kyn

De gameplay is leuk! Je begint met twee dappere strijders en op het eind loop je met zijn zessen rond. En het mooie hieraan is dat dat de manier van spelen compleet overhoop gooit. In het begin is het vooral hack and slash wat je moet toepassen om de missies te halen, maar na verloop van tijd merk je dat je toch echt tactieken moet gaan gebruiken. Vooral de moeilijkste modus vraagt veel concentratie van je. Dit vond ik echt een pluspunt. Kon je in casual nog rustig aan doen, de hard-modus was ook echt hard. 

Kyn

Nadat je wat langer speelt, kun je jouw helden ook volledig aanpassen qua skills en vaardigheden. Je gear geeft je personages een andere look. Iedere held heeft twee basiskrachten. Daarnaast beschikken ze ook over speciale kracht die je moet koppelen aan stenen die je onderweg vindt. Onderweg kun je meerdere stenen vinden die allemaal hun eigen krachten geven aan jouw helden.

Kyn

Kyn ziet er leuk uit en speelt lekker weg. Ik had nog niet de volledige versie want we hebben nog een maand te gaan, maar het is nu al een aanrader. Indie-games zijn er op dit moment in overvloed en de meeste zijn allemaal dertien-in–een-dozijn-games. Kyn is anders en uniek en dat maakt het leuk om te spelen. De RPG van Hollandse bodem van de mannen van Tangrin is een spel om naar uit te kijken deze zomer.