Block N Load

Toen ik te horen kreeg dat ik Block N Load mocht previewen had ik geen idee waar ik aan begon. De kruising tussen Minecraft en Team Fortress is een vreemd en apart idee, maar de makers van Runescape gingen het proberen en het resultaat is toch best verrassend.

Block

Het concept is vrij simpel: maak de basis van de ander stuk en doe dit door te vechten met de tegenstander zoals in iedere FPS, maar nu gecombineerd met Minecraft elementen. Je kan de map aanpassen met blokken om zo proberen de game naar jouw hand te zetten. Maak bijvoorbeeld geheime kamers, muren waar de vijand niet doorheen kan of maak een iets heel geks. Naast gewonnen blokken kun je ook munitie, health packs en andere bouwblokken droppen. Hiermee kun je jouw team mee helpen.

block

In het begin kwam het allemaal wat chaotisch op mij over en dit komt vooral door de cartoon look die over het spel heen gegoten is. Niet dat dit een nadeel is, maar het oogt rommelig. Ik had wel even nodig om uit te puzzelen hoe alles nou precies in elkaar zat en welke bouwblokken ik moest kiezen om wat te doen, maar zodra je dat eenmaal door hebt kan de lol beginnen. Je zal snel merken dat je een voorkeur gaat krijgen voor hoe jij te werk wilt gaan. Je speelt net als in normale FPS games met teams tegen elkaar. Iedereen kiest een held uit. Alle helden hebben andere voor en nadelen. Op moment van schrijven waren er nog maar zes te kiezen. Een soort Rambo, robot, ingenieur, gestoorde professor, jager en een ninja. Bedoeling is dat er in de toekomst meer beschikbaar komen. Daarnaast is er nog een optie Ranked Play. Op dit moment is die nog niet beschikbaar, maar zodra dit er is en je hebt een vast team kan dit nog wel eens heel erg grappig gaan worden. Doordat je meer op elkaar ingespeelt gaat raken en dingen kunt bouwen die je van te voren plant. Of dit ook in de praktijk zo gaat zijn, moeten we afwachten.

block

Block N Load zit nog vol bugs en andere dingen die vreselijk irritant zijn, maar Jagex Games Studio werkt er hard aan om alles op te lossen. De manier waarop ze actief met de community bezig zijn geeft alvast een goed gevoel voor hoe het straks zal gaan als het spel echt uitkomt. Block N Load is leuk, verslavend, gestoord en vooral vrij uniek in zijn soort. Het blokken bouwen vereist een andere manier van benaderen dan met normale FPS games. Zodra hij uit is hoop ik dat veel vrienden hem ook gaan halen want dit kan wel eens de party game van 2015 worden.