Fable Legends

 

Als heldenteam krijg je het dan ook lastig. Als held heb je geen mooi overzichtelijk speelveld, maar is de camera achter je schouder geplaatst. Dit camerapunt verschilt overigens per type held. Een tank heeft het vlak aan de schouder, terwijl bij een ranger de camera veel verder weg staat om zo overzichtelijker vijanden van afstand te kunnen zien en aan te vallen. Samenwerken is broodnodig, want tegen een haast oppermachtige menselijke dungeon master is machogedrag gedoemd te mislukken.

Fable Legends

De vier helden die speelbaar waren speelden allemaal geheel anders. Tot nu toe zijn er vier bekendgemaakt, de ridder, ranger, tank en magiër. De ridder en ranger zijn de damagedealers in de groep, terwijl de tank met haar enorme schild zorgt dat de vijanden op haar gaan inhakken zodat de rest korte metten kan maken met de tegenstanders. De magiër met de toepasselijke naam ‘Winter’ helpt vooral door haar teamgenoten te helen en tegenstanders te bevriezen. Als je alleen zou spelen dan kun je vrij wisselen tussen deze personages op het veld, maar het leukst is natuurlijk met een team menselijke tegenstanders.

De typische MMO-klassen spelen allemaal afwisselender dan een middelmatige MMO. Het is dus niet dat een supportklasse maar saai aan het supporten is. Wat wel een probleem is in deze demo van Fable Legends is dat het allemaal nog stroef aanvoelt. De aanvallen gaan niet snel en na een aanval ontweken te hebben kun je ook niet snel pareren. Ook de grote trol die de dungeon master op ons afstuurde als baas beweegt niet al te snel en zo lijkt het gevecht meer op een “wie houdt het het langst vol”. Hopelijk gaan ze daar wat aan doen, want ik kreeg niet het idee in een snelle actievolle dungeon game te zitten.

Fable Legends heeft zeker bestaansrecht, als Lionhead nog wat aan het gevoel van actie doet. Het voelt nu vooral stroef en log aan en zorgt niet voor die kick waarop je hoopt. Als slechterik is dit de spirituele opvolger van Dungeon Keeper, al kan het zeker nog niet tippen aan de mogelijkheden die je in die game had. Mochten daar ook het onderzoeken van vallen en eenheden bij komen dan hebben we een multiplayervariant van de klassieker, waar veel verstokte fans heel blij mee zullen zijn. Maar ja, wie gaat er dan met een van die vier helden spelen? In de herfst zal een bèta starten zodat je zelf kunt zien hoe Fable Legends speelt. Dat komt mooi uit, want in september komt Xbox One ook officiëel uit in Nederland.