Splatoon

Een inktvis spuit inkt. Zet er daar een zooitje van in een arena en je hebt Splatoon.

header

Nintendo wordt vaak verweten met alleen opvolgers, of spin-offs van Mario, Zelda, en vele andere beroemde personages te komen. Maar men vergeet dat diezelfde Nintendo altijd weer verrast als er eenmaal een geheel nieuwe game wordt gemaakt. Bijvoorbeeld Pikmin en Animal Crossing zijn interessante titels met weer een geheel eigen maar vooral grote fanbase. Splatoon heeft veel kans er bij te gaan horen.

Met Splatoon gokt Nintendo eens op een voor hen geheel nieuw paard. Een paard dat de hardcore gamers al tijden kent, maar zoals Nintendo betaamt erg versimpeld, zodat iedereen het begrijpt en kan spelen. Splatoon is namelijk een online teambased multiplayer game. Team Fortress, maar dan heel, heel anders. Shigeru Miyamoto, de man achter vele successen van Nintendo, staat aan het roer van een jong ontwikkelteam dat de opdracht kreeg een multiplayergame te maken.

Splatoon

Terwijl ze bezig waren met het maken van de basis van Splatoon kwam een van de ontwikkelaars op het idee om de personages die kunnen veranderen in een inktvis de hoofdrol te geven. En door deze ‘inktlings’ kwamen veel van de unieke features van Splatoon van de grond. Inktvissen spuiten inkt. In Splatoon spuiten twee teams van elk vier spelers een level vol met hun eigen teamkleur. Dit verven van een level lijkt nogal op de Nederlandse game De Blob, maar daar stopt de vergelijking ook.

In Splatoon doe je dit namelijk met een reden: welk team op het einde van de klok het meest van het level in zijn teamkleur heeft gespoten wint. Bovendien zit aan de verf die op de grond of muren kleeft nog een paar handige effecten. Als eerst kun je je hoofdpersonage ‘veranderen’ in een inktvis met een druk op de knop en zo veel sneller door jouw eigen kleur zwemmen. Dat kan over de grond, maar ook langs muren. Wil je snel van A naar B komen om je teamgenoten te helpen in een gevecht met de tegenstanders, dan ben je er zo.

Splatoon

Je kunt in de verf ook campen, dus stil onder de verf blijven, om zo tegenstanders te verrassen. Als derde feature loopt een tegenstander door stroop als hij of zij door de kleur van jouw team moet bewegen. Vooral dat laatste kun je goed gebruiken in valstrikken. Je kunt kiezen om de tegenstander flink dwars te zitten door hun ‘zwemwegen’ met jouw verf te doorbreken. Natuurlijk wil je als team wegen ‘schoon’ houden en die obstakels overspuiten met jouw teamkleur, zodat je snel van A naar B kunt gaan.