Batman: Arkham Knight

Rocksteady is bijna klaar voor hun slotstuk in de Batman Arkham-trilogie. Batman gaat nog eenmaal Gotham redden van superschurken zoals Scarecrow en een nieuwe mystery guest.

Header

In de E3-demo van Batman: Arkham Knight wordt al vrij snel duidelijk dat de superschurk, met nu nog de bijnaam ‘The Arkham Knight’, heel veel weet van Batman. Zoals de sterke en zwakke plekken in zijn Batsuit en zijn motivatie om te vechten. Waarom hij het weet, wordt niet duidelijk gemaakt, maar spoilers zijn voor niemand leuk, ook niet voor journalisten. We wachten dus nog maar even af tot het spel uit is.

Wat wel duidelijk is, is dat The Arkham Knight druk bezig is met de voorbereidingen om Gotham voor eens en altijd over te nemen. Batmans nieuwe hulpje, The Oracle, achterhaalt al snel dat hij soldaten in Venezuela heeft getraind die zich nu verzamelen in Gotham. Dan zijn er nog de superschurken zoals The Penguin, Two-face en anderen die samenspannen om Batman om te leggen. En dan hebben we de kwestie de Scarecrow nog, die zijn angstgas in de stad wil loslaten om chaos te creëren. Het wordt een druk Halloweennachtje voor Batman.

Batman: Arkham Knight

Gelukkig stoppen ze met het verhaal van Batman: Arkham Knight te ontvouwen in de presentatie, want zelf wil ik niet al te veel weten voordat ik ga gamen. Tijd om wat nieuwe in-gamegevechten te zien. Allereerst introduceert Rocksteady de ‘Fear takedown’. Batman kan tot drie vijanden achter elkaar in één keer neerhalen, zolang hij niet gezien wordt. In een normale gevechtsflow kan hij nu ook langer een combo vasthouden, al ligt een van de vijanden op de grond. Het counteren van vijanden is uitgebreid en je kunt een slachtoffer van een counter ook de menigte ingooien.

Als Batman kun je nu ook van een afstand in een luik springen door eerst de afstand met een rol te overbruggen en in het luik te verdwijnen. Maar environmental attacks zijn toch wel de leukste verbetering. Je maakt gebruik van de omgeving of objecten in de omgeving om vijanden te verslaan. Bijvoorbeeld door een raam gliden en iemand meteen neerhalen, een lamp op het hoofd van iemand kapotslaan of het hoofd van een tegenstander tegen een fusebox rammen. Hierdoor voelt het vechten nog actievoller dan voorheen. De vijanden zijn nu ook aggressiever. Elke vijand kan in principe chargen en tackelen, iets wat in voorgaande delen voorbehouden was aan specifieke vijanden. Wapens, zoals honkbalknuppels, die zij gebruiken kun jij ook afpakken en gebruiken, totdat ze breken.

Batman: Arkham Knight

Denk je aan Batman, dan denk je aan zijn gadgets. De Batarang heeft nu een sensor om vijanden te taggen in de omgeving, terwijl jij veilig in het donker schuilt. Zijn Grapnel-gun is dit keer te gebruiken om tijdens een glide opeens een andere richting op te gaan. Je kunt zelfs twee keer schieten, waardoor je een chain grapple uitvoert en nog hoger of verder kunt komen. Ook de Batarang is tijdens je glide in de lucht te gebruiken.