War Thunder

Als je met tanks en vliegtuigen op elkaar wil schieten dan moet je momenteel bij World of Tanks of World of Warplanes van Wargaming.net zijn. Er zijn echter meer kapers op de kust en War Thunder kan wel een de grootste zijn.

War Thunder

Tijdens de War Thunder-presentatie werd al snel duidelijk dat men bij Gaijin Entertainment goed heeft gekeken naar de hierboven genoemde titels. Er zijn echter een paar fundamentele verschillen waardoor je toch twee verschillende games hebt.

War Thunder heeft namelijk met de Historical Battles en Full Real Battles een meer realistische insteek. Zoals de naam al aangeeft moet je in Historical Battles historische gevechten naspelen zoals de aanval op Pearl Harbour. Om het nog wat realistischer te maken moet je met een vliegtuig ook daadwerkelijk eerst opstijgen en ook op bepaalde momenten weer landen om brandstof en munitie te vergaren. Daarnaast heb je in de lucht ook te maken met hoogtebeperkingen waardoor je dus op je vliegstijl moet letten, niet te hoog kunt gaan in verband met zuurstoftekort en niet continu gekke kunstjes kunt doen.

War Thunder

De Full Real Battles-modus lijkt op de Historical Battles maar met het verschil dat je hier wel op en met willekeurige maps en vliegtuigen kunt spelen. Om het nog net even realistischer te maken zijn er in deze modus geen rode pijltjes boven de vijanden meer en kun je ook niet meer richten met de muis.

Er is natuurlijk ook een arcademodus waarin je gewoon gelijk aan de slag kunt en al die beperkingen niet meer hebt. Je bepaald van tevoren je uitrusting en begint gelijk in de lucht. Een leuke toevoeging is dat er ook een singleplayermodus in de game zit. In de singleplayer speel je de historische gevechten tussen Amerika en Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog na. Op deze manier kun je de game goed onder de knie krijgen voordat je gelijk online overhoop geschoten wordt

War Thunder

Tijdens de presentatie liet men gameplay zien waarmee War Thunder echt onderscheid zou kunnen gaan maken, namelijk tanks, boten en vliegtuigen op één map. Gelijk was de vraag of dit wel helemaal eerlijk zou zijn en of de balans niet zoek zou raken, maar men beloofde dat dit niet het geval zou zijn. Tanks krijgen namelijk anti-vliegtuiggeweren en de standaard geweren van vliegtuigen hebben een lage penetratie waardoor je als tank zeker niet in een nadeel bent tijdens een gevecht. Over hoe de combinatie met boten straks gaat werken wilde men nog niet veel loslaten, maar men liet wel doorschemeren dat je tijdens een match kunt wisselen tussen de verschillende voertuigen.

War Thunder

Alles aan dit type game leent zich ervoor om grootschalige online ter land, ter zee en in de lucht-gevechten te voeren. Daarentegen begrijp ik ook wel de technische problemen die hiermee gepaard gaan en dan met name als het gaat om de balans en grote van de maps. Hoe dit zich verder gaat ontwikkelen moeten we afwachten, maar ik durf wel te zeggen dat dit een titel is die ik zeker in de gaten ga houden.