Lego Marvel Super Heroes

Minecraft bleek net iets te voorspelbaar te zijn, dus besloten ze bij TT Games om hun pijlen deze keer maar op Marvel te richten, met Lego Marvel Super Heroes als aangenaam gevolg.

LEGO Marvel Super Heroes-header (Foto: Warner Bros. Interactive)

Reuzegame

Deze keer is de grootste nieuwigheid de toevoeging van reuzen. Niet in de letterlijke zin, maar wel met reusachtige personages zoals The Hulk. Deze grote mastodonten kunnen zich op elk moment weer omvormen tot hun kleinere versie. Zo transformeren (Transformers, misschien een ideetje voor de volgende game, TT?) The Hulk en The Thing weer naar hun menselijke vorm door een druk op de knop.

LEGO Marvel Super Heroes-preview (Foto: Warner Bros. Interactive)

De vernieling van legoblokken speelt zich voor deze cross-over af in New York. Deze stad combineert zowel de klassieke landschapskenmerken zoals het Vrijheidsbeeld met Marvel-locaties zoals het Baxtergebouw. Boven deze stad zweeft de S.H.I.E.L.D Helicarrier en deze dient op zijn beurt als hub waar je onder andere je eigen personage kunt maken en personages kunt kopen. Niks nieuws onder de Helicarrier dus.

LEGO Marvel Super Heroes-preview (Foto: Warner Bros. Interactive)

Legohumor

In de demo die getoond werd op de gamescom probeerden Mister Fantastic en Captain America Dr. Doom te verhinderen het Baxtergebouw leeg te plunderen. Het verhaal slaat nergens op, maar slaagt er wel in elk mogelijk Marvelfiguurtje bij het spel te betrekken. Elk personage beschikt over unieke krachten, maar dat was in de Lego-oertijd ook al zo. Gelukkig is net zoals toen ook nu weer de typische Legohumor aanwezig. Reed buigt zich in de gekste vormen en Stan Lee (de bedenker van onder andere Spider-Man en Iron Man) is een speelbaar personage. Totaal zonder reden, maar dat maakt deze superheld des te amusanter om te besturen.

LEGO Marvel Super Heroes-preview (Foto: Warner Bros. Interactive)

Verwachting

Lego Marvel Super Heroes gaat geen potten breken, maar als New York genoeg interessante elementen en locaties bevat heeft deze game het potentieel om zowel ouderen als kinderen te vermaken. Had je nooit iets met Lego games, dan zal Marvel hier geen verandering in brengen. Ben je er echter nog steeds bij sinds Star Wars, dan zal je je ook met deze superhelden prima vermaken.