LEGO Marvel Super Heroes

Wolverine, The Hulk, Spider-Man, Thor en vele andere Marvelhelden krijgen de LEGO-behandeling. The Avengers en veel meer superhelden gaan de strijd aan met alle slechte blokjes in de wereld van LEGO Marvel Super Heroes.

Header

TT Games en Marvel: toch een aparte combinatie als je bedenkt dat Warner al tijden eigenaar is van DC Comics, de grote concurrent van Marvel. Nu zijn Batman en co al in LEGO-verhalen tot leven gebracht op allerlei platformen, dus het werd tijd voor iets nieuws. En laat de Marvel-stal met The Avengers, X-Men, Fantastic Four en veel andere helden nu genoeg voer voor verhalen hebben. LEGO Marvel Super Heroes speelt zich direct af na de film van The Avengers. Loki spreekt iets af met een nog onbekende schurk en Galactus, de planeet-etende entiteit heeft zijn oog laten vallen op de aarde. De Silver Surfer is zijn speciale surfbord kwijt en Nick Fury roept de Marvelhelden op dit bord te zoeken, voordat Loki of Magneto het vindt.

LEGO Marvel Super Heroes

Genoeg te doen dus voor de superhelden. In de twee speelbare levels van LEGO Marvel Super Heroes maken we al kennis met zeven bekende figuren. De eerste kennismaking geeft mij en mijn onbekende medespeler controle over Hulk, Iron Man en later in het level Spider-Man om een ontvoering te beëindigen. De superschurken Abomination en Sandman zijn onze tegenstanders en terwijl we ons een weg banen door alle LEGO-vijanden is er weer de typische LEGO-humor in de gesprekken en de acties van de figuurtjes.

LEGO Marvel Super Heroes

Ieder poppetje heeft in ieder geval één speciale gave. Spider-Man kan web schieten naar objecten om ze zo omver te trekken, of een touw te spinnen waaraan andere figuurtjes zichzelf naar boven kunnen trekken. Iron Man vliegt rond en schiet energiestralen terwijl de Hulk natuurlijk supersterk is met zijn smash. Hij kan als enige bepaalde kisten en deuren openen, te zien aan de groene hendels. Hij kan ook terugveranderen in zijn alter-ego Banner om zo dingen te doen die hij in zijn lompe, groene vorm niet kan.

LEGO Marvel Super Heroes

De tweede missie speelt zich af in Asgard, het thuisfront van Thor. Loki wil een grote aanval doen en vier helden moeten de aanval verijdelen. Thor, Human Torch, Captain America en een van mijn favorieten, Wolverine gaan op pad. Thor is de sterke gast met hamer, die tegenstanders met bliksem aanpakt, de Human Torch is natuurlijk vuurvast en zorgt ervoor dat ijs in het level smelt. Captain America helpt een handje, uh, schildje in verdedigen en Wolverine pikt met zijn zesde zintuig zo de echte Loki uit een zooi dubbelgangers. LEGO Marvel Super Heroes

De demolevels laten duidelijk zien dat de ontwikkelaar zich houdt aan het beproefde LEGO-concept. Je hebt meer dan honderd speelbare personages, al zul je de meeste moeten unlocken. Door het verzamelen van zo veel mogelijk LEGO-nopjes kun je upgrades of personages vrijspelen en je kunt elk level later opnieuw spelen met welk personage je ook wilt. De HUB is dit keer de S.H.I.E.L.D. Helicarrier. De stad New York is een grote open wereld, waar je zelf missies kunt zoeken, zoals in LEGO City Undercover, maar ook Asgard is een speelbaar gebied. Vandaar dat er nog behoefte was aan een plek als dat van S.H.I.E.L.D.

LEGO Marvel Super Heroes

Niets nieuws onder de zon, maar toch blijft het leuk. Details als hoe Sandman beweegt in LEGO-vorm, de typische humor en natuurlijk een feest der herkenning als je van Marvel houdt. Toch voelen de levels simpel aan. Nu staat LEGO niet bekend als hardcore moeilijk, maar omdat je nu met superhelden te doen hebt, zijn bijvoorbeeld de naar je toe rennende zandmannetjes te simpel om te verslaan. LEGO is voor jong en oud, maar de gevechten die ik heb moeten doen waren meer voor jongere gamers. Niet erg lastig dus, maar het blijft supertof om met de LEGO-mannetjes en -vrouwtjes te spelen.

LEGO Marvel Super Heroes is niets verrassends. Tenminste, niet in de demo’s die te spelen waren. Ben je gek van de vorige spellen dan is dit het volgende deel om zeker in de gaten te houden. Ben je Marvel-fanaat dan is dit een fanservice. Ik behoor tot beide groepen en kan dan ook niet wachten om met mijn twee favoriete helden, Wolverine en Deadpool, Manhattan onveilig te maken. Die vierde muur gaat neer, dat is zeker. Nu nog kiezen voor welk platform, want LEGO Marvel Super Heroes komt uit voor pc, DS, 3DS, Wii U, PlayStation Vita, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.