De Sims 3 Exotisch Eiland

Kort geleden kondigde Electronic Arts De Sims 4 aan voor 2014. Toch is de studio nog niet klaar met De Sims 3. Eind juni komt namelijk de volgende uitbreiding uit: De Sims 3 Exotisch Eiland. In een korte, maar volle ochtend mocht ik namens FOK!games een eerste impressie opdoen. Is het een echte uitbreiding of een volgende uitmelking van een langlopende gameserie?


Exotisch Eiland speelt zich af, what’s in a name, op een exotisch eiland. Een groep eilanden dan wel te verstaan. Er zijn eilanden in verschillende groottes. Op elk eiland is iets anders te vinden om te doen. Bijna elk eiland heeft een strand waar je op kunt chillen en bijna elk eiland heeft een haven met aanlegsteigers. Daarnaast zijn er eilanden die in mist gehuld zijn. Hier kun je allerhande dingen ontdekken en avonturen beleven.

Wat misschien wel het meest bijzonder is aan Exotisch Eiland zijn de woningen. Je kunt een huis kopen en volledig verbouwen en inrichten zoals jij dat wil. Daarnaast kun je in de havens op een aanlegplaats een woonbootfundering bouwen. Hierop kun je zo’n beetje alles bouwen wat je je maar kunt bedenken. Uiteraard kun je er een huis op bouwen, maar casino’s, restaurants en wat nog meer is ook mogelijk. In deze uitbreiding is het ook mogelijk om meerdere huizen te bezitten en te bewonen. Zo kun je een huis in de stad hebben, dichtbij het werk, en een woonboot op één van de andere eilanden om vakantie te vieren. Wie in stijl wil ontstressen koopt uiteraard gewoon zijn eigen resort.

 

De woonboot is een leuke feature die echt iets nieuws biedt binnen het Sims-universum. Het werkt hetzelfde als de gewone huizen. Je kunt meerdere verdiepingen bouwen en inrichten met alles wat je kunt bedenken. Daarnaast is de bovenste verdieping, ongeacht hoeveel woonlagen je hebt gebouwd, altijd de stuurhut. Hierdoor kun je jouw drijvende woning zonder problemen van haven naar haven verplaatsen. Het is zelfs mogelijk om jouw huis midden op het water te plaatsen. Heel praktisch is het niet, maar hé het kan.

Vanwege het thema is water het belangrijkste onderdeel. Op de stranden kun je allerlei soorten activiteiten doen. Zwemmen, snorkelen, vissen en windsurfen. Ook zijn er een aantal plaatsen op de grotere wateren waar je kunt duiken. Hier kun je onder andere vissen vangen die je kunt verkopen voor geld. Ook zijn er heuse schatten te vinden voor wie goed zoekt. Om het allemaal extra spannend te maken zitten de wateren ook vol met zeemonsters. Ze kunnen tijdens het windsurfen opeens op je afkomen, maar ze zitten ook verborgen in de onderwatergrotten die je kunt onderzoeken.

 

Waar Electronic Arts met de vele uitbreidingen voor De Sims nogal eens wordt beschuldigd van uitmelking, hebben zij met Exotisch Eiland in ieder geval wel een echte uitbreiding neergezet. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid en nieuw en het kunnen bezitten van meerdere woningen is gewoon tof. De uitbreiding zal de algehele userbase van De Sims niet gaan uitbreiden, maar het houdt de huidige spelers zeker wel bezig tot De Sims 4 uitkomt.

De Sims 3 Exotisch Eiland komt 27 juni uit op pc en Mac.