Your Shape: Fitness Evolved 2012

header

Als gamers kijken we altijd een beetje lacherig naar de sportieve spellen zoals EA Active, Wii Fit en Your Shape, maar ondertussen zijn er toch al ruim 32 miljoen calorieën verbrand met enkel al Your Shape op Kinect en is het een van de meest verkochte games voor Kinect. Kortom, misschien wordt het tijd om het genre toch iets serieuzer te nemen.

Your Shape: Fitness Evolved 2012 bevat dik negentig uur aan activiteiten en betere tracking van het lichaam. Net als in het voorgaande deel blijft de workout de basis van het spel, maar je kunt wel kiezen op welk deel van je lichaam je wilt focussen, en uit welke oefeningen je workout dus zal gaan bestaan. Nieuw in dit deel zijn vloer-activiteiten. In de originele Your Shape-game had Kinect moeite om bewegingen op de grond te registreren, maar in dit deel is floortracking toegevoegd en worden ook de bewegingen van je hoofd en voeten geregistreerd. Buikspieroefeningen en push-ups zijn hierdoor bijvoorbeeld beter mogelijk.

Your Shape

Ondersteuning
Er zijn veel verschillende oefeningen die je kunt doen op verschillende niveau's, en een fitnesscoach geeft aanwijzingen en probeert je gemotiveerd te houden. Heb je liever concrete resultaten, dan kun je kijken naar de tijd die je bezig bent en de calorieën die je in die tijd hebt verbrand. Via het online Your Shape Center kun je online je voortgang bijhouden en delen met anderen. Je kunt ook zien waar anderen mee bezig zijn en hen uitdagen om een bepaald doel te behalen. Er komt ook een ondersteunende app voor de iPhone.

Naast de standaard oefeningen zijn er ook lessen zoals de lessen die je op een sportschool kunt volgen. Cardioboxen, yoga, zen energy, bootcamp en meerdere soorten dans zijn bijvoorbeeld mogelijk. Daarnaast bevat het spel ook meerdere warming-ups om je spieren rustig op te warmen en zijn er verschillende sportieve mini-games toegevoegd zoals bijvoorbeeld hooghouden.

Your Shape

Conclusie
Hoewel Your Shape: Fitness Evolved 2012 misschien geen ‘game' is waar de echte gamers op zitten te wachten, zorgt de game er wel voor dat er veel meer mensen in aanraking komen met spelcomputers en games. Het succes van de eerste Your Shape-game voor Kinect maakt dat wel duidelijk. Deze tweede game is een stuk uitgebreider dan zijn voorganger met nieuwe oefeningen, lessen en mini-games en je kunt online je voortgang bijhouden. Kortom Your Shape: Fitness Evolved 2012 biedt net even wat meer dan de originele game, en mensen die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de 32 miljoen verbrande calorieën zullen deze game waarschijnlijk met open armen gaan ontvangen. En mocht je niet naar de sportschool willen maar toch wat aan je buikje willen doen, dan kan het handig zijn om deze game toch even in de gaten te houden.