Leedmees

Op de gamescom waren een hoop Kinect-games te aanschouwen. Eén van de wat onbekendere games op de beurs was Leedmees van Konami die dit najaar zal verschijnen als downloadable titel voor de Xbox 360.

Leedmees

Veel gamers zijn waarschijnlijk wel bekend met het spel Lemmings. In de game moest je Lemmings naar een einddoel begeleiden door ze te laten graven, te laten springen en te laten vallen. Leedmees gebruikt hetzelfde uitgangspunt. Jouw doel is om de Leedmees, witte figuurtjes die iets weg hebben van Sackboy, van het ene punt naar het andere te brengen. Hiervoor gebruik je jouw eigen lichaam waar de Leedmees overheen kunnen lopen of die je moet gebruiken om obstakels weg te nemen.

Leedmees Leedmees

De game reageert goed op de Kinect. Je kunt gemakkelijk op het scherm zien wat je doet en de controls zijn nauwkeurig genoeg om kleine bewegingen te maken. Ook het wegwaaien van spoken en het omhoog duwen van obstakels gaat soepeltjes. Tijdens de demo was er een redacteur van een andere website waarbij het iets minder goed ging maar Pheno en ik hadden eigenlijk geen problemen met de controls. De game ziet er verder sfeervol uit met een opvallende artistieke stijl. Vooral het aparte personage waar je mee speelt ziet er leuk uit en ook de levels zijn mooi weergegeven.

Leedmees

De game zal zo’n 30 singleplayer-levels bevatten waarbij je in je eentje de Leedmees moet begeleiden. Volgens de makers zijn echter de twintig co-op-maps dé manier om de game te spelen. Hierbij speel je met twee man tegelijk en zul je samen moeten werken om de Leedmees naar het einde te helpen. In de tijd dat we aan het spelen waren hebben we zo’n zeven levels in vijf á tien minuten weten te voltooien dus ik weet niet hoe lang de game leuk blijft. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden maar wat dat met de gameplay doet hebben we niet gezien. Door de levels heen zijn optionele sterren te verzamelen voor extra punten en dit zou de game nog een extra levensduur kunnen geven.

Conclusie
Leedmees is een leuke game die goed gebruik maakt van Kinect. Het spel ziet er goed uit en vooral de co-op-mode is erg leuk om te spelen. Het enige waar ik me lichtelijk zorgen over maak is de levensduur. Ik vraag me af hoe groot de game daadwerkelijk is en of hij daardoor niet te snel neergelegd zal worden.