Star Wars: Clone Wars Adventures

logo

Star Wars: Clone Wars Adventures verschijnt exclusief voor de PC

Star Wars: Clone Wars Adventures is een MMO die gebaseerd is op de gelijknamige cartoon-serie. Het is dan ook voornamelijk gericht op kinderen tussen acht en veertien, maar Sony Online belooft dat het ook voor andere leeftijdsgroepen leuk is om te spelen. Net als de TV-serie speelt de game zich af tussen episodes II en III van de oorspronkelijke Star Wars. De hoofdpersoon is Anakin Skywalker. Het spel is in principe free-to-play maar als je lid wordt heb je toegang tot meer content. In de Verenigde Staten gaat een lidmaatschap 6 dollar per maand kosten, voor Europa zijn nog geen prijzen bekend. Momenteel is er een open beta gaande, de release staat gepland voor later deze maand.

Als je het spel start kom je in de lounge (een hangaar) terecht waar je met medespelers kan chatten. Voor kinderen onder de 13 is dit beperkt tot het kiezen van een aantal standaardzinnetjes in een menu. Ben je ouder dan 13, dan mag je typen wat je wilt, maar alleen woorden die op de 'white list' staan zullen daadwerkelijk naar vrienden verstuurd worden. De lounge is tevens het startpunt voor de tientallen mini-games die de basis van het spel vormen. Daarnaast vind je er merchants waar je tegen station cash (virtueel geld dat je kunt verdienen in een Star Wars: Clone Wars Adventures of een van de andere games van Sony Online Entertainment, maar ook kan kopen met echt geld) andere kleding, light sabers of zelfs een droid kan kopen. Sommige items zijn daarbij alleen verkrijgbaar voor betalende leden. Een droid kan bijvoorbeeld een feest-droid zijn. Op verzoek tovert deze jouw hoekje van de lounge om in een discovloer waarop je met vrienden kunt dansen.

Space

Bij de launch zullen er achttien minigames te spelen zijn, in totaal moeten dat er een stuk of dertig worden. Ook plant Sony Online Entertainment regelmatig nieuwe content te ontwikkelen om in de pas te blijven lopen met de cartoonserie op de TV. Om een minigame te starten, praat je met één van de personages uit de serie. Die zijn allemaal ingesproken door de acteurs die ook de serie inspreken, en ook de graphics van het spel lijken als twee druppels water op de serie. Liefhebbers van de TV-serie zullen zich dan ook meteen op hun gemak voelen. Voorbeelden van de minigames zijn onder andere een simpel zoek-de-verschillen-spelletje of een lightsaber duel, maar er zijn ook tower defense en Breakout-varianten, een Starfighter-on-rails-shooter, een speederbike-racegame en een hindernisbaan met Jar Jar. De minigames zijn dus zeer afwisselend en er is voor ieder wat wils.

Een belangrijk aspect van het spel is sociale interactie. Alles wat je doet in het spel wordt dan ook opgeslagen zodat vrienden meteen kunnen zien welke minigames je hebt gespeeld en welke score je daarbij hebt gehaald. Je kunt je vrienden ook uitnodigen voor een uitdaging of om samen op avontuur te gaan in het hoofdverhaal van het spel waarin je quests moet oplossen en vijanden moet bevechten.

Chars

Voorlopige conclusie
Op de Gamescom werden enkele van de minigames gedemonstreerd, maar er was niets te zien van het hoofdverhaal van het spel. De minigames zagen er leuk en afwisselend genoeg uit om spelertjes een hele tijd bezig te houden, en dat je in principe niets hoeft te betalen om te kunnen spelen is een goede zet van Sony Online Entertainment. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe populair de TV-serie in Europa is en het is dan ook afwachten of dit spel de doelgroep zal aanspreken. Meer informatie over het spel vind je op de officiële website.