Heroes on the Move

Heroes on the Move verschijnt exclusief voor de PlayStation 3 Move in 2011.

De aankondiging van Heroes on the Move afgelopen E3 werd in huize koei met gejuich ontvangen. Een gloednieuwe platformer op de PlayStation 3 met daarin alle PlayStation-coryfeeën! Dat het spel gebruik maakt van Move-besturing doet daar niets aan af, het blijft een gloednieuwe platformer! Maar helaas wel eentje bestaande uit mini-games.

Een kwade kracht heeft het platformersheelal door de war gegooid. De werelden van Ratchet & Clank, Jak & Daxter en Sly Cooper zijn op één hoop gegooid, door elkaar gemixt en daar zijn nieuwe werelden van gevormd. Vervolgens wordt er een wedstrijd georganiseerd om te kijken wie het beste is.

Heroes on the move

De werelden zijn letterlijk door elkaar gegooid. Zo kom je een level tegen dat zich in Metropolis uit Ratchet & Clank afspeelt, maar ook speelwerelden uit de twee andere games komen voorbij. De levels liggen bezaaid met kristallen, het alternatief voor eco, bolts of coins. Op het scherm zie je een meter en hoe meer kristallen je verzamelt, hoe meer deze meter zich vult en als hij eenmaal helemaal vol is dan speel je het level uit en verdien je een medaille. Afhankelijk van hoe goed je de missie voltooide ontvang je een bronzen, zilveren of gouden medaille. Heroes on the Move is dus geen platformer, maar een verzameling mini-games met ook een aantal platform-levels. In een andere missie moet je bijvoorbeeld met een vliegende disc zoveel mogelijk punten aandoen, wat vrijwel niets met platformactie te maken heeft. Elk level heeft meerdere uitdagingen die je kan kiezen om te gaan spelen en het uiteindelijke doel is natuurlijk om voor elke uitdaging een gouden medaille te halen. Alle challenges komen stuk voor stuk naar voren in de overkoepelende story mode. De uitdagingen zijn kort en intens aldus de developer.

Het spel bevat zes speelbare personages uit de verschillende games. Elk karakter heeft specifieke eigenschappen, waaronder de wapens die ze kunnen gebruiken. Niet elk personage zal een wapen kunnen gebruiken. De wapens die gebruikt kunnen worden komen ook uit allerlei verschillende games. De drie grote personages, Ratchet, Jak en Sly hebben hun eigen serie challenges net als de drie kleine personages Bentley, Clank en Daxter.

Heroes on the move

Conclusie
Heroes on the Move stelde mij persoonlijk erg teleur. Ik ging enthousiast de presentatie binnen maar kwam er teleurgesteld uit. De game an sich is niet slecht, maar het is gewoon niet wat ik, en waarschijnlijk velen met mij, graag gezien hadden. Er verschijnt al een hele lading spellen vol met mini-games voor de Move en het zou leuk zijn geweest als er ook een gewone leuke platformer aan zou komen. Dat het een combinatie van verschillende platformgames is geworden zou leuk uit kunnen pakken, maar met enkel korte platformactie en veel andere soorten uitdagingen er tussendoor lijkt het spel een verzameling mini-games te gaan worden en daarvan zijn er voorlopig wel genoeg aangekondigd voor de Move.