Gaat Twitter drastisch veranderen door 'Chief Twit' Elon Musk?

Twitter is nu eigendom van Elon Musk. Kort voordat de door een rechtbank gestelde deadline afliep, neemt de Tesla-baas het platform over. Hij wachtte niet lang met de eerste ontslagen in de directie. 

Ook topmanager Vijava Gadde die de strijd op Twitter aanging met haatzaaiende uitlatingen en desinformatie op Twitter aanging kon vertrekken. Allen gingen uiteraard weg met een miljoenenbedrag. 

Musk rechtvaardigde zijn aankoop omdat de vrijheid van meningsuiting heilig voor hem is. Hij wil ex-president Donald Trump weer toelaten op het platform en vrijdagmiddag liet hij Kanye West weer op zijn geschorste account. De vrijheid van meningsuiting schijnt echter niet te gelden voor zijn werknemers, wie klaagt over de werkomstandigheden in één van de Tesla fabrieken kan vertrekken. 

Aangezien Twitter tot nu toe niet echt een goudmijn is gebleken zal Musk toch adverteerders tevreden moeten zien te houden als hij iets van zijn investering terug wil zien. Musk schreef in een open brief aan adverteerders dat Twitter geen "plaats van verschrikking" mag worden waar alles mag worden gezegd zonder enige gevolgen. Het platform moet "warm en gastvrij zijn voor iedereen", schreef hij. 

Denk jij dat Twitter drastisch gaat veranderen na aankoop door Musk? 

Elon Musk koopt Twitter (Afbeelding-Pixabay)
Elon Musk koopt Twitter (Afbeelding-Pixabay)

637 stemmen , laatste: 03-11-2022, 19:14