Sinds wanneer bestaat de sportbh, wie heeft hem ontworpen en waarom?

Redactie

De sportbh zoals we die vandaag de dag kennen, werd voor het eerst geïntroduceerd in de late jaren '70. Het was de Amerikaanse professor Lisa Lindahl die de eerste sportbh ontwierp in samenwerking met haar zakenpartner Hinda Miller en mode-ontwerpster Polly Smith. Het idee voor de sport bh ontstond omdat Lisa Lindahl zelf geen geschikte bh kon vinden om te dragen tijdens het hardlopen. Tegenwoordig is het aanbod zo groot dat je op sportbh.nl sportbh’s vindt in allerlei verschillende soorten en maten. Met bekende en vooral ook toonaangevende merken zoals Anita, Freya en vele anderen, is er dus altijd wel een passende sport bh te vinden.

Hoe zat het voor de jaren ‘70?

Voordat de sportbh werd uitgevonden, droegen vrouwen vaak gewone bh's tijdens het sporten, die niet genoeg ondersteuning boden en vaak pijnlijke klachten veroorzaakten. Met de introductie van de sportbh werd hier verandering in gebracht. De sportbh bood de juiste ondersteuning en bescherming tijdens het sporten, waardoor vrouwen comfortabeler en veiliger konden sporten. Toch zien we dat ondanks de tientallen jaren dat deze bh’s inmiddels als op de markt zijn er slechts een klein percentage vrouwen is die deze ook daadwerkelijk dragen tijdens het sporten.


Hoe zit het nu?

Sindsdien is de sportbh steeds verder ontwikkeld en verbeterd. Zo zijn er nu sport bh's in verschillende maten en modellen, die geschikt zijn voor verschillende sporten en activiteiten. De sportbh is daarmee een onmisbaar kledingstuk geworden voor vrouwen die regelmatig sporten en willen zorgen voor de gezondheid en het welzijn van hun borsten. Uiteraard zullen ook de modellen van nu over enige tijd worden aangepast. De technologische ontwikkelen gaan steeds verder, wat ervoor zorgt dat ook bestaande producten steeds verder zullen worden doorontwikkeld. Wel is het zo dat de functionaliteit in de basis hetzelfde zal blijven en een sportbh uiteindelijk bedoelt blijft om de borsten te ondersteunen en de rest van het lichaam op deze manier te ontlasten.


Maak je outfit compleet

Met alleen een sportbh ben je er natuurlijk nog niet. Vooral wanneer je gaat hardlopen is het belangrijk dat je ook zorgt voor goede schoenen. Hardloopschoenen zijn namelijk voorzien van een extra dempende zool, waardoor de trillingen voor ruim 90 procent voortijdig worden afgebroken. In de basis is dit hetzelfde principe als wat je doet met een sportbh. Naast een paar schoenen en goede bh mag een sportlegging voor dames natuurlijk ook niet ontbreken om je outfit compleet te maken. Zorg er ook hier weer voor dat je kiest voor een legging die fijn zit en goed aansluit. Een goede sportlegging kenmerkt zich eigenlijk door het feit dat het voelt alsof je een tweede huid draagt.


Sport bh niet meer weg te denken

De sportbh is inmiddels niet meer weg te denken uit de sportwereld. Het is een onmisbaar kledingstuk voor vrouwen die regelmatig sporten en de gezondheid en het welzijn van hun borsten willen waarborgen. De sport bh biedt de juiste ondersteuning en bescherming tijdens het sporten en is in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld en verbeterd. Het is fascinerend om te bedenken dat de sportbh nog niet zo lang geleden werd uitgevonden door Lisa Lindahl, Hinda Miller en Polly Smith, omdat zij geen geschikte bh konden vinden om te dragen tijdens het hardlopen. Dankzij hun uitvinding kunnen vrouwen nu comfortabeler en veiliger sporten en genieten van de voordelen die een goede sportbh biedt.