In deze 5 stappen vind je de telefoon die bij jou past

Tegenwoordig kunnen we niet zonder onze telefoon. We nemen ‘m overal mee naartoe om te appen, te scrollen op de nieuwsfeed en om muziek te luisteren. Het is dan ook voor veel mensen een belangrijke gadget om te hebben. Is het voor jou ook weer eens tijd voor een nieuwe telefoon, maar weet je niet zo goed welke? Met de onderstaande vijf stappen kunnen we je op weg helpen.

1. Formaat

Een telefoon die makkelijk in je broekzak past of een telefoon waarbij je haarscherp een serietje kan kijken: het formaat is belangrijk bij het uitkiezen van een nieuwe telefoon. De telefoon moet bovendien lekker in de hand liggen. Daarnaast is het formaat handig om te weten om alvast op zoek te gaan naar leuke telefoonhoesjes. Wanneer je al weet welke telefoon je wil, is het aan te raden om meteen een hoesje te bestellen. Zo weet je zeker dat jij jouw telefoon direct kunt beschermen.

2. Besturingssysteem

De meeste telefoons hebben een iOS- of Android-besturingssysteem. In de zoektocht naar een nieuwe telefoon is dit dan ook een belangrijk punt om bij stil te staan. Als je kiest voor een telefoon van Apple kies je automatisch voor het systeem van iOS. De rest van de telefoons draaien op Android, zoals Samsung, Huawei en Xiaomi. Ieder besturingssysteem heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Apple telefoons zijn nogal wat duurder in aanschaf, maar staan wel bekend om hun goede kwaliteit. Android telefoons zijn daarentegen wat goedkoper.

3. Snelheid

Je pakt jouw telefoon erbij om iets belangrijks op te zoeken en plotseling loopt-ie vast. Argh! Niets is vervelender dan een trage telefoon. Snelheid is dus wel van degelijk belang. Vooral wanneer je de telefoon gebruikt om films te kijken en te gamen is veel werkgeheugen ideaal. Kijk dus in jouw zoektocht naar veel werkgeheugen, maar ook naar de processor. 

4. Camera

Een fotootje hier van jouw harige viervoeter en een kiekje daar van het mooie uitzicht: een camera is een belangrijk onderdeel van de telefoon volgens menig mens. Als dat voor jou ook het geval is, kijk dan of de telefoon over een goede camera beschikt. Gelukkig heeft tegenwoordig vrijwel iedere telefoon wel een goede camera, maar er zijn een aantal modellen die er met kop en schouders bovenuit steken. Zo staan de iPhone 13 en de Samsung Galaxy S21 bekend om hun goede camera’s.

5. Batterij

Een telefoon met een goede batterij is nou eenmaal een must. We kunnen er denk ik niet omheen draaien dat een telefoon die uitvalt in tijden dat je hem nodig hebt, een grote frustratie is voor iedereen. Check daarom ook de batterijprestaties van de telefoon in jouw zoektocht.

Telefoon