Live-verslag: Chelsea - Manchester United (01/03/2011)

Niels (DerMeister)

Lees hier het live-verslag van de kraker tussen Chelsea en Manchester United nog een rustig na!

90+4' - Atkinson fluit voor het einde van de wedstrijd. Chelsea wint met 2-1 van Manchester United en loopt daardoor drie punten in op de koploper.

90+3' - - Vidic krijgt de tweede gele kaart van de wedstrijd van Atkinson, nadat hij Ramires hard onderuit heeft gehaald.

90+2' - - Giggs krijgt de gele kaart. De aanvaller gaat hard door op Drogba.

90' - De extra tijd bedraagt vier minuten.

87' - Fabio da Silva komt dankzij een mooi passje van Giggs alleen voor Cech. De keeper van Chelsea komt echter snel uit en weet de bal voor de voeten van Da Silva te plukken.

82' - Zhirkov krijgt een afgeslagen corner voor zijn voeten. De Rus knalt de bal meteen op doel, maar via de voeten van Vidic en de paal belandt de bal naast het doel. Manchester United ontsnapt aan een 3-1 achterstand.

81' - Zowel Chelsea als Manchester United voeren hun laatste wissel door. Bij Chelsea wordt doelpuntenmaker David Luiz vervangen door Jose Bosingwa. Fabio da Silva vervangt Patrice Evra aan de kant van Manchester.

79' - DOELPUNT - Frank Lampard zet vanaf elf meter Chelsea op 2-1. Hij passeert Van der Sar door de bal keihard in het dak van het doel te schieten.

79' - PENALTY - Zhirkov wordt in de zestien van Manchester United gevloerd door Smalling. Atkinson wijst naar de stip.

75'
- Rooney weet zich in de zestien van Chelsea knap weg te draaien van zijn directe tegenstander David Luiz. Hij weet een schot te produceren op het doel van Cech, maar de keeper van The Blues pareert de bal.

74' - - Essien krijgt de gele kaart van scheidsrechter Atkinson, nadat hij Evra tegen de grond werkte.

70' - Ook Chelsea past een wissel toe. Yuri Zhirkov neemt de plek in van Florent Malouda.

70' - Dubbele wissel aan de kant van Manchester United. Dimitar Berbatov vervangt Hernández, terwijl Ryan Giggs de plek inneemt van Scholes. Giggs speelt daardoor zijn 606e wedstrijd voor ManU en evenaart daarmee het record van Bobby Charlton.

64' - Rooney breekt door via de linkerkant. Hij kiest ervoor om voor eigen succes te gaan, maar schiet de bal langs het vijandelijke doel.

61' - Chelsea-trainer Carlo Ancelotti past zijn eerste wissel van deze wedstrijd toe. Didier Drogba vervangt de tegenvallende Anelka en zal samen met Torres het aanvalsduo vormen.

61'
- - David Luiz krijgt de gele kaart nadat hij Rooney op grove wijze naar de grond werkt.

54' - DOELPUNT - Een voorzet van links van Essien komt via Ivanovic voor de voeten van David Luiz. De van Benfica overgekomen verdediger schiet de bal zuiver en hard in de rechterhoek achter Van der Sar en brengt de stand terug naar 1-1.

50' - Lampard mag van bijna 30 meter aanleggen voor een vrije trap. De poging van de middenvelder van Chelsea gaat echter recht op Van der Sar af, die de bal simpel kan pakken.

46' - Chelsea heeft een begin gemaakt aan de tweede helft. Beide ploegen starten in dezelfde formatie als voor rust.


45+2' - Scheidsrechter Atkinson fluit voor de rust. Manchester United leidt met 0-1 door een doelpunt van Rooney.

45' - - Vidic krijgt de gele kaart van scheidsrechter Atkinson nadat hij Essien naar de grond heeft gewerkt. Ashley Cola schiet de daaropvolgende vrije trap een meter over het vijandelijke doel.

40' - Lampard vuurt een vrije trap keihard op het doel van Van der Sar. De doelman redt uistekend, maar weet de bal niet klemvast pakken en biedt Ivanovic een niet te missen kans om te scoren. De verdediger faalt echter van dichtbij, aangezien Van der Sar tot tweemaal toe op miraculeuze de bal weet te pareren.

32' - Torres probeert van grote afstand Van der Sar te verschalken, maar de poging van de Spaanse spits gaat ruim naast.

30' - DOELPUNT - Wayne Rooney zet met een prachtig schot van buiten de zestien Manchester United op 0-1.

27' - Uitbraak van Manchester United via Fletcher die een goede voorzet in huis heeft. David Luiz kwam echter net voor Hernández en werkt de bal weg.

16' - Grote kans voor Manchester United. Via Hernández komt de bal bij Evra, die de bal goed voor geeft. Rooney komt echter net tekort om de bal in het lege doel binnen te schieten. In de daaropvolgende counter krijgt Anelka de bal en hij schiet de bal voorlangs het doel van Van der Sar.

14' - - Ramires (Chelsea) krijgt een gele kaart, nadat hij hard doorging op Carrick.

12' - Ook Essien produceert een schot, maar de poging van de Ghanees gaat via een Manchester United-been naast. Uit de daaropvolgende corner kopt Terry ruim over.

5' - De eerste kans van de wedstrijd komt op naam van Malouda. De aanvaller van Chelsea schoot de bal echter recht op Van der Sar.

1'- Hernández en Rooney hebben met de aftrap een begin gemaakt aan deze wedstrijd!

0' - De wedstrijd was eerder dit jaar afgelast wegens het slechte weer.

0' - Opstelling Manchester United: v.d. Sar, O'Shea, Smalling, Vidic, Evra, Fletcher, Carrick, Scholes, Nani, Rooney, Hernández

0' - Opstelling Chelsea: Cech, Ivanovic, Luiz, Terry, Cole, Ramires, Essien, Lampard, Malouda, Anelka, Torres

0' - De wedstrijd tussen Chelsea en Manchester United staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Martin Atkinson.

0' - De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateert van 8 augustus 2010. Destijds troffen beide ploegen elkaar in de strijd om de FA Community Shield. Manchester United won de ontmoeting met 1-3 dankzij doelpunten van Luis Antonio Valencia, Javier Hernández en Dimitar Berbatov. Namens Chelsea scoorde ex-Feyenoorder Salomon Kalou.

0' - Vorig jaar won Chelsea in competitieverband op Stamford Bridge met 1-0 van Manchester United. John Terry was destijds de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd.