Eén pizzaatje cocaïne alstublieft!

Danny

In Düsseldorf heeft een pizzeria zich wel op een heel creatieve manier onderscheiden van de concurrentie. Klanten die pizza nummer 40 van het menu bestelden, kregen namelijk meer dan alleen een knapperige pizza; ze kregen er tevens cocaïne bij! Het was blijkbaar geen slechte combinatie, want volgens de politie was deze pizza een echte bestseller. De eigenaar, een 36-jarige man, dacht slim te zijn, maar de politie had zijn geheime ingrediënten al snel door.

Toen agenten aanbelden bij zijn pizzeria, ging het allemaal net even anders dan gepland. In paniek gooide de man een zak met drugs uit het raam, waarschijnlijk hopend dat deze in het niets zou verdwijnen. Maar nee, die zak viel natuurlijk recht in de armen van een nietsvermoedende politieagent. Knappe actie! Naast de pizza met extraatjes werd er nog eens 1,6 kilo cocaïne, 400 gram wiet en een indrukwekkend bedrag van 268.000 euro gevonden. Het feestje was daarmee snel over.

De inval bij de pizzeria was slechts het topje van de ijsberg. Bij verder onderzoek kwamen er andere grote drugsoperaties aan het licht. In totaal zijn er vijftien verdachten in beeld en werden er de afgelopen week invallen gedaan in Noordrijn-Westfalen. Ook in Mönchengladbach en Solingen hadden de groene vingers van sommige burgers een iets te illegale hobby. Daar werden cannabisplantages ontdekt, samen met een verzameling wapens, contant geld en dure horloges.

Ter Illustratie (Afbeelding: Dall-E / FOK.nl)
Ter Illustratie (Afbeelding: Dall-E / FOK.nl)