Zanger en acteur Kris Kristofferson (88) overleden

Innisdemon

Krist Kristofferson, zanger/songwriter en acteur is zaterdag op het Hawaiiaanse eiland Maui overleden. 

Dat heeft zijn familie aan de Amerikaanse media laten weten. Hij werd als acteur bekend met zijn hoofdrollen in ‘A Star Is Born’ naast Barbra Streisand en de trucker-film 'Convoy' 

Veel van zijn nummers werden grote hits, zoals ‘Me and Bobby McGee’ in de versie van Janis Joplin, of ‘Sunday Morning Comin’ Down', gezongen door Johnny Cash. Ook Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Joan Baez, Willy Nelson en Ray Charles namen nummers van Kristofferson op.

“Hij is omringd door zijn familie overleden in zijn huis op Hawaï. Kristofferson was een vredestichter, revolutionair, acteur, superster, sekssymbool en familieman, en zo zal hij worden herinnerd”, luidt de verklaring aan ‘CBS News’. “Dank jullie wel voor al die jaren van liefde. Als je een regenboog ziet, weet dan dat hij op ons allemaal neerkijkt.” Kristofferson laat zijn vrouw Lisa, zijn acht kinderen en zeven kleinkinderen na.

Toen hij in de zeventig was, kreeg hij last van geheugenverlies, wat zijn optredens beïnvloedde. Daarom stopte Kristofferson in 2021 met optreden, al verscheen hij af en toe nog als gast. Hij is uiteindelijk 88 jaar geworden.