Strijd om Vierschansentournee nadert zinderende ontknoping, Hörl wint in Innsbruck

heywoodu

Op de fraaie Bergiselschans in Innsbruck is woensdag de derde wedstrijd van de Vierschansentournee afgewerkt, het jaarlijkse hoogtepunt in het schansspringseizoen. De strijd om de eindzege in de Vierschansentournee is nog altijd ongemeen spannend, met twee mannen die zaterdag in Bischofshofen om de felbegeerde titel gaan strijden.

In de openingsronde was de Oostenrijker Jan Hörl de beste van allemaal en hij sloeg gelijk een fors gat naar de Japanner Ryoyu Kobayashi. Die was in de door wind lange tijd onderbroken finaleronde wel iets beter dan Hörl, maar de Oostenrijker sprong opnieuw prima en pakte zijn tweede World Cup-zege, ruim voor Kobayashi en landgenoot Michael Hayböck.

Lovro Kos uit Slovenië stond na één sprong nog op plek twee, maar zakte in de finale naar de vierde plek, voor Andreas Wellinger. De Duitser ging in de Vierschansentournee aan de leiding, maar leverde die positie in Innsbruck in aan Kobayashi: de Japanner heeft nu een kleine voorsprong op Wellinger, Hörl moet op plek drie eigenlijk vooral hopen dat de twee in Hörl's Bischofshofen in de slotwedstrijd flink in de fout gaan.