Drievoudige zege bobsleester Buckwitz, Duitsers domineren in Innsbruck

heywoodu

Voor de liefhebber van grote gevaartes die door een ijskanaal naar beneden glijden kijken we nog even terug op het derde World Cup-weekeinde van het seizoen voor de bobsleeërs. Die kwamen in actie in het Oostenrijkse Innsbruck, waar de verschillen zoals altijd weer erg klein waren.

Monobob vrouwen, wedstrijd één
De Duitse Lisa Buckwitz was bijzonder lekker op dreef en wist als enige serieus weerstand te bieden tegen de starttijden van de Amerikaanse Kaysha Love. Buckwitz stuurde daarbij een stuk beter en was in beide runs de snelste, uiteraard goed voor de winst. De Australische Breeana Walker werd op uiteindelijk 0,25 seconden tweede, voor de Duitse Laura Nolte (+0,30) en startkanon Love (+0,53).

Monobob vrouwen, wedstrijd twee
Dit keer was Buckwitz zelfs twee keer de snelste bij de start en daarmee stond er echt geen maat op de Duitse, hoewel de verschillen kleiner waren: Love stuurde beter dan een dag eerder en werd op 0,11 seconden twee, vlak voor Walker (+0,13) en met de Zwitserse Melanie Hasler op 0,22 seconden op plek vier.

Tweemansbob mannen
Het werd weer eens een klassieke Duitse strijd, wederom tussen Johannes Lochner en Francesco Friedrich. Met remmer Georg Fleischhauer was Lochner de beste: van de 0,14 seconden voorsprong na run één bleef 0,08 seconden over op Friedrich en diens remmer Alexander Schüller. De derde plek ging ook naar Duitsland en wel naar de broers Adam en Issam Ammour (+0,74).

Tweemansbob vrouwen
Buckwitz bleef geweldig op dreef, ook met remster Vanessa Mark achterin de slee was er geen houden aan. Ze completeerde haar perfecte weekeinde met een derde overwinning, waarmee ze een geheel Duits podium aanvoerde: Kim Kalicki en Leonie Fiebig werden op 0,09 seconden tweede, voor Nolte en Neele Schuten (+0,44).

Viermansbob mannen
Ook in de viermansbobs, waar de wedstrijd tevens dienst deed als EK, ging het tussen Friedrich en Lochner. Dit keer was Friedrich twee keer de snelste, samen met remmers Candy Bauer, Schüller en Felix Straub won hij met 0,14 seconden voorsprong op Lochner, Fleischhauer, Erec Bruckert en Joshua Tasche. De derde plek, en dus ook EK-brons, ging naar de Letse slee van Emils Cipulis en remmers Davis Springis, Matiss Miknis en Krists Lindenblats (+0,46).