Snowboardster Dekker start seizoen met kwartfinaleplek, dubbelslag Hofmeister

heywoodu

's Werelds beste alpinesnowboarders zijn deze week begonnen aan hun World Cup-seizoen. Men kwam in actie in Italië, waar donderdag in Carezza en zaterdag in Cortina d'Ampezzo een parallelreuzenslalom werd afgewerkt, met Michelle Dekker namens Nederland in actie.

Carezza, vrouwen
Michelle Dekker schopte het na een prima kwalificatie tot de kwartfinales, maar daarin was de Japanse Miki Tsubaki nét even te snel. Tsubaki strandde in de halve finales vervolgens tegen de Duitse Ramona Theresia Hofmeister, terwijl Daniela Ulbing uit Oostenrijk in de andere halve finale van de Zwitserse Julie Zogg won. De strijd om plek drie werd daarna nipt een prooi voor Tsubaki, terwijl Hofmeister de winst pakte na een valpartij van Ulbing.

Carezza, mannen
Twee van de thuisfavorieten stonden in de halve finales: Maurizio Bormolini klopte daarin de Zwitser Gian Casanova, terwijl Edwin Coratti afrekende met de Oostenrijker Benjamin Karl. In de race om plek drie ging Casanova onderuit, dus die plek was voor Karl, waarna een mooie Italiaanse finale na een kleine comeback gewonnen werd door Bormolini, met Coratti dus op plek twee.

Cortina d'Ampezzo, vrouwen
Dekker werd in de kwalificaties negende en dat was wat onfortuinlijk: Hofmeister werd achtste, een zeldzaam lage klassering voor haar, waardoor de twee in de achtste finales tegenover elkaar stonden. Dekker maakte het erg spannend, maar kwam een paar millimeter tekort en lag er dus uit. Hofmeister stoomde door en plaatste zich via de Tsjechische Zuzana Maderova voor de finale. Daarin strof ze de Italiaanse Lucia Dalmasso, die nét van Sabine Schöffmann uit Oostenrijk had gewonnen. Schöffmann pakte wel de derde plek nadat Maderova niet finishte, Hofmeister was in de fraaie finale net te sterk voor Dalmasso.

Cortina d'Ampezzo, mannen
In de eerste halve finale zag Karl hoe de Italiaanse veteraan Roland Fischnaller onderuit ging, wat de Sloveen Zan Kosir in de andere halve finale overkwam tegen Karl's landgenoot Andreas Prommegger. In de strijd om plek drie was Fischnaller te sterk voor Kosir, waarna Karl in de Oostenrijkse finale de overwinning pakte tegen Prommegger.