Vollering wint Tour de France Femmes

H.Vviv

Demi Vollering heeft de Tour de France Femmes gewonnen. In de afsluitende tijdrit kwam haar gele trui niet meer in gevaar. De tijdrit werd gewonnen door Marlen Reusser voor Vollering, die op tien seconden eindigde. Lotte Kopecky maakte het podium vol voor SD Worx en steeg zelf naar de tweede plaats in het algemeen klassement.

Na de indrukwekkende zege van Demi Vollering op de Tourmalet van zaterdag was de eindzege wel binnen voor de 26-jarige Nederlandse. Maar ook in de afsluitende tijdrit van ruim 22 kilometer reed ze knap naar een tweede plaats. Alleen haar ploeggenote Marlen Reusser was beter dan Vollering. De Zwitserse won met tien seconden voorsprong. Lotte Kopecky liet de overheersing van SD Worx bij het vrouwwielrennen nog maar eens blijken. Ze werd derde op ruim een halve minuut van Reusser, maar dankzij haar sterke tijdrit steeg ze wel naar de tweede plaats in het eindklassement.

Vollering schreef haar eerste Tour de France op haar naam. De Nederlandse won met meer dan drie minuten voorsprong op Kopecky. Katarzyna Niewiadoma maakte het eindpodium compleet in Pau.

Results powered by FirstCycling.com