Kastelijn wint vierde etappe in Tour de France Femmes, Vollering pakt wat tijd op Van Vleuten

H.Vviv

Yara Kastelijn heef de langste rit in de Tour de France bij de vrouwen gewonnen. Na 177 kilometer kwam de 25-jarige Nederlandse solo over de meet in Rodez. Ze won met met meer dan een minuut voorsprong op Demi Vollering. Lotte Kopecky behield het geel in de Tour de France Femmes.

De vierde etappe in de Tour de France Femmes was de langste etappe in deze rittenkoers, waarbij vooral de veertig kilometer lastig was met verschillende hellingen. Vrij snel in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van veertien. In die kopgroep was de samenwerking goed en pakte de kopgroep meer dan tien minuten en leek de winnaar voorin te zitten.

Toch ging in de slotfase de voorsprong hard naar beneden mede door een aanval van geletruidraagster Lotte Kopecky. De Belgische zette de achtervolging in op de kopgroep, waar Yara Kastelijn de sterkste bleek. De 25-jarige Nederlandse reed op een van de hellingen weg uit de kopgroep.

Kastelijn reed steeds verder weg bij de rest van de kopgroep. Het peloton kwam wel steeds dichterbij, maar wisten Kastelijn niet bij te halen, waardoor ze haar mooiste zege pakte. Op de laatste beklimming van de kregen we in het peloton een versnelling van Demi Vollering, waarbij wereldkampioene Annemiek van Vleuten net mee kon. Ook in de sprint bergop bleek Vollering net wat sterker te zijn dan Van Vleuten en sprintte naar de tweede plaats, waarbij ze acht seconden wist te pakken op haar grote concurrente Van Vleuten.

Kopecky bleef in het bezit van de leiderstrui, al zag ze haar ploeggenote Vollering wel wat tijd terugpakken en heeft nog 43 seconden voorsprong.

Results powered by FirstCycling.com