Nederlandse pelgrim (70) overleden op pelgrimstocht Santiago de Compostella

Monique Verlind (DJMO)

Een 70-jarige man uit Nederland die op pelgrimstocht was naar Santiago de Compostella is onderweg in het plaatsje Sarria in Spanje overleden. De man liep de Camino de Frances en verbleef in een herberg langs de route. De doodsoorzaak is vooralsnog onbekend. 

Sarria is voor velen het startpunt van hun Camino, dagelijks komen er honderden pelgrims langs volgens de Telegraaf. Toen zijn medepelgrims in de gaten kregen dat het foute boel was, werden de hulpdiensten ingeschakeld. De hulp kwam voor de man echter te laat. 

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen informatie over het drama: "Er is bij ons geen verzoek tot consulaire bijstand van nabestaanden binnengekomen. Dat is ook niet verplicht, maar als het verzoek alsnog wordt gedaan wordt deze bijstand alsnog verleend."

Hoewel de Santiago de Compostella van oorsprong een religieuze grondslag heeft, de route leidt naar het graf van de apostel Jakobus, (de meeste pelgrims dragen dan ook een St. Jakobsschelp mee op hun uitrusting) lopen veel mensen hem tegenwoordig vanwege het cultuurhistorische erfgoed en/of de fysieke uitdaging die de wandeltocht biedt.